motofan Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Witam wszystkich i od razu przechodzę do rzeczy.Na sprzęcie jakw podpisie wszystko chodzi ok,ale czasami jak chcę włączyć kompa to płyta główna piszczy,monitor się nie włącza i jest zonk.Muszę zworką czyścić CMOS.Zdarza się jeszcze że np. w grach w pewnym momencie zwis i piski z płyty głównej.Na niepodkręconym procku wszystko jest ok.Na odkręconych ramach na 7-3-3-2,5 to samo się robi.Czy ktoś miał już podobny problem???? Proszę bardzo o wskazówki co do problemu.Mnie wydaje się że zasilacz może nie wyrabiać bo trzyma kiepsko napięcia.Temperatura procka w stresie nie przekracza 50 stopni.Help!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 wudaje mi sie ze to ten codegen :) niby 400W ale codegen a z tego co wiem to najlepszej opinii one nie maja :) bo z Twojego opisu wynika ze nie jest to wina ramow, wiec stawiam na zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Ja stawiam na mobo, mialem podobne przygody, jak widac - na Intelu. W sobote wieczorem plyta padla w wielkim stylu i oddalem na reklamacje. Co do zasilacza to mialem CODEGENA 300W a teraz mam FEEL 300. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Teraz nawet nie mogę trochę przekręcić bo mi piszczy i nie odpala się monitor :(.Ale spróbuję jeszcze...........Na razie lecę na 1700+ :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 owsem możliwe ze zasiłka..ale jak istnieje możliwośc (wiem z dośw ze moze być trudno)tosprawdz sobie u kogoś...... Radziłbym sprawdzić temp chipsetu..moze to być przyczyną.... A proca masz podkreconego FSB czy mnożnikiem??Bo jest traka sprawa ze za wysokie jest taktowanie PCI albo Agp ....i coś niewydala np Hdd albo coś co tam masz wsadzone!!!! Ps. Z tego co przeczytałem jaja dzieją Ci sie tez na ODKRECONYM RAMIE???? to mogą być kości nie teges... Ps2.Taka historyjka dla ciebie: Kiedyś kumpela mi dała kompa do instalki windy i miała taką samą grafe jak ty....nie mogłem nic zrobic dopóki nie wsadziłem tam swojej ...co sie okazało?że grafa jest podatna na napiecia zasiłki...Wniosek wyciągnij sam:):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 eh ale dużo napisałem ale polecam to sprawdzić:):):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Niestety sprawdzić nie mam u kogo,wszyscy kumple mają podobny szajs.A jaja dzieją się tylko na podkręconym procu i grafie.Przynajmniej na razie.Temperatura chipsetu dochodzi do 37 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Aha,proc jest ustawiony i mnożnikiem i magistralą na 12,5x166 na 1:1 z ramem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 pytanie jaki twoaj mobo ma dzielnik czy ma 4 czy 5....chodzi mi o predkosci szyny pci i agp...moze to krzaczy Ci system??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 A jak to sprawdzić? Pewnie gdzieś w biosie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 hmmm...ja polecam sisoft sandra...tam masz wszystkie informacje:) jest jeszcze motherboard monitor ale powiem szczerze ze tego nie uzywam... http://mbm.livewiredev.com/download.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 W biosie mam coś takiego: AGP Spread Spectrum disabled FSB Spread spectrum 0,50% AGP Clock Value 66 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 A gdzie to sprawdzić w Sandrze????Dokładnie???Która zakładka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Teraz mam ustawiony prock jako 2400+ na 12x166 i 1,600V w biosie to napięcie wacha się i czasami spada do 1,552V.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 to tak ,mainboard information->AgP Bus ja mam 4X72=288mhz (fsb 144)tu 72mhz to predkosć agp (default 66mhz)a pci mam na 72/2=36mhz(domyślnie 33mhz) Dzielnik na mojej mobo to 4 (144mhz/4=33mhz :) Wiesz nie powiem ci czy to dzobrze z ytm napieciem bo ja mam palomino..ty pewno juz nie..wiec nie wiem jak tam z napieciami..:(sorki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Nie no spox,dzięki za wskazówki.Ale myślę że na 90% to wina zasiłki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 to jest w sumie najbardziej prawdopodobne.....podałbyś moze napiecia jakie podaje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Wyniki z Sisoft sandra: +3,3V 3,26v +5V 5,13v +12V 11,86v -12V -12,28v -5V -4,95v standard voltage 4,95 battery 2,98 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...