Skocz do zawartości
motofan

Potrzebna szybka pomoc!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i od razu przechodzę do rzeczy.Na sprzęcie jakw podpisie wszystko chodzi ok,ale czasami jak chcę włączyć kompa to płyta główna piszczy,monitor się nie włącza i jest zonk.Muszę zworką czyścić CMOS.Zdarza się jeszcze że np. w grach w pewnym momencie zwis i piski z płyty głównej.Na niepodkręconym procku wszystko jest ok.Na odkręconych ramach na 7-3-3-2,5 to samo się robi.Czy ktoś miał już podobny problem???? Proszę bardzo o wskazówki co do problemu.Mnie wydaje się że zasilacz może nie wyrabiać bo trzyma kiepsko napięcia.Temperatura procka w stresie nie przekracza 50 stopni.Help!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja stawiam na mobo, mialem podobne przygody, jak widac - na Intelu.

W sobote wieczorem plyta padla w wielkim stylu i oddalem na reklamacje.

Co do zasilacza to mialem CODEGENA 300W a teraz mam FEEL 300.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

owsem możliwe ze zasiłka..ale jak istnieje możliwośc (wiem z dośw ze moze być trudno)tosprawdz sobie u kogoś......

Radziłbym sprawdzić temp chipsetu..moze to być przyczyną....

A proca masz podkreconego FSB czy mnożnikiem??Bo jest traka sprawa ze za wysokie jest taktowanie PCI albo Agp ....i coś niewydala np Hdd albo coś co tam masz wsadzone!!!!

Ps. Z tego co przeczytałem jaja dzieją Ci sie tez na ODKRECONYM RAMIE???? to mogą być kości nie teges...

Ps2.Taka historyjka dla ciebie:

Kiedyś kumpela mi dała kompa do instalki windy i miała taką samą grafe jak ty....nie mogłem nic zrobic dopóki nie wsadziłem tam swojej ...co sie okazało?że grafa jest podatna na napiecia zasiłki...Wniosek wyciągnij sam:):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety sprawdzić nie mam u kogo,wszyscy kumple mają podobny szajs.A jaja dzieją się tylko na podkręconym procu i grafie.Przynajmniej na razie.Temperatura chipsetu dochodzi do 37 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to tak ,mainboard information->AgP Bus

ja mam 4X72=288mhz (fsb 144)tu 72mhz to predkosć agp (default 66mhz)a pci mam na 72/2=36mhz(domyślnie 33mhz)

Dzielnik na mojej mobo to 4 (144mhz/4=33mhz :)

Wiesz nie powiem ci czy to dzobrze z ytm napieciem bo ja mam palomino..ty pewno juz nie..wiec nie wiem jak tam z napieciami..:(sorki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...