metal Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Dzisiaj, zostałem zmuszony do zainstalowania/skonfigurowania routera, włożyłem oryginalną płytę od producenta i... nie ma możliwości uruchomienia instaltora / : otwiera się okienko, które wygląda tak: i na tym się kończy / ; nic się nie dzieje, a w menadżerze zadań wygląda to tak: i tyle. Ktoś ma jakiś pomysł? Dodam tylko, że płyta jest ok, bo na notebooku z vistą odpaliła się normalnie i 'zainstalowałem' router bez problemów. System operacyjny: Windows XP Professional 32 bit SP3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 A co to za sprzęt? Może spróbuj w awaryjnym z obsługą sieci, bez AV i Firewalla... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 (edytowane) A co to za sprzęt? Może spróbuj w awaryjnym z obsługą sieci, bez AV i Firewalla... To było pierwsze, co zrobiłem i bez zmian / : Sprzęt? Router? To raczej nie ma tutaj nic do rzeczy... Coś w windowsie jest nie tak, tylko nie mam pojęcia, co to może być / ; Edytowane 15 Lipca 2010 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Co to za router? Przecież do żadnego normalnego routera nie trzeba nic instalować, tylko wystarczy przez przeglądarkę wejść. Jakiś wynalazek z USB czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Czasami producenci udostępniają na swoich stronach uaktualnione wersje oprogramowania, sprawdź jak jeszcze tego nie robiłeś. Napęd sprawny? Skopiuj instalator na kompa i spróbuj z niego. Poprawki do Windowsa są? Jak tam explorer.exe w menadżerze? Co to za oprogramowanie może wcale nie trzeba go instalować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 (edytowane) Ja wiem, że nie trzeba nic 'instalować', zresztą to ja nic nie instaluję, tylko konfiguruję, bo jest to router + modem adsl [belkin N+ F5D8635nv4A] i przy pomocy płyty można sobie ładnie i szybko skonfigurować neostradę : ) Zresztą, tak jak mówię, nie chodzi tutaj o router, tylko o to, że windows ma problem z otwarciem 'instalatora' z tej płyty, który powtarzam, pod vistą w drugim kompie działa normalnie, router sobie skonfigurowałem. Sam napęd dvd jest ok, inne płyty czyta, instalatory normalnie się odpalają. Windows aktualny jak najbardziej. Dodam jeszcze, że zrobiłem sobie obraz tej płyty i odpaliłem ją przez Daemon Tool'a i ciągle występuje ten sam, dziwny problem. Router oczywiście podpięty jest na kablu sieciowym, żadne tam usb, ale to naprawdę nie ma tutaj najmniejszego znaczenia, ewidentnie coś z samym windowsem jest nie tak. Edytowane 15 Lipca 2010 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 A czy plyta dziala na innym PC? A sprobuj moze uruchomic Setup.exe albo jakis installer.exe zamiast SetupAssistant? A Antywirus jest wlaczony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 (edytowane) A czy plyta dziala na innym PC? A sprobuj moze uruchomic Setup.exe albo jakis installer.exe zamiast SetupAssistant? A Antywirus jest wlaczony? A to robi jakąkolwiek różnicę, czy PC czy notebook? [ ; Ten konfigurator można odpalić tylko przez ten Setup... . Antywirus włączony [NOD32] ale żadnego komunikatu nie wyświetla, zresztą, jak już pisałem, w trybie awaryjnym z obsługą sieci jest ten sam problem, więc av i fw raczej nie robią tutaj problemu, chyba ; ) edit: Dla 100% pewności, odinstalowałem av i fw, bez zmian. Edytowane 15 Lipca 2010 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 A to robi jakąkolwiek różnicę, czy PC czy notebook? [ ; Ano jak na innym kompie bedzie to samo to....? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Ano jak na innym kompie bedzie to samo to....? Na notebook'u z vistą ok, na drugim PC z tym samym system co u mnie też ok [ ; to... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Przejrzyj podgląd zdarzeń może coś jest nie tak, ale nie wyświetla odpowiedniego komunikatu. Jaką masz wersję NET Framework? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 (edytowane) Sprawdziłem 'Podgląd zdarzeń' i żadnych błędów nie widzę. A co do .Net Framework, to miałem poinstalowane wszystkie dostępne wersje, choć nie wiem, czy tak może być, teraz wszystkie odinstalowałem i zainstalowałem najnowszą wersję, tj. 4.0 i bez zmian, teraz instaluję 3.5 i zobaczymy, chociaż nie wiem, czy wina leży po tej stronie ; ) Tylko nie wiem, czy dobrze robię, instalując od najnowszej ; ) bo raczej powinno się od najstarszej w górę, ale... zobaczymy [ ; edit: Przeinstalowałem wszystkie .Net Framework'i i nic / ; Edytowane 15 Lipca 2010 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 Link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 (edytowane) Link W sumie, to nie dotyczy mojej wersji i u mnie to okienko jest kompletnie 'blank' ; ) ale spróbowałem i niestety bez zmian... ale dzięki za fatygę. Dodam tylko, że wcześniej normalnie u siebie to odpalałem... więc problem musi być gdzieś w windowsie... edit: Problem rozwiązany! Jednak Twoja fatyga, Aquarium, nie poszła tak całkiem na marne, zasugerowała mi jeden myk, a mianowicie... ostatnio używam jako domyślnej przeglądarki Firefox 4 beta w wersji en-US, no i... ustawiłem IE 8 PL jako domyślną przeglądarkę w systemie i... działa! : ) Działa nawet po tym, jak znów ustawię Ff 4 jako domyślną przeglądarkę [ ; Edytowane 16 Lipca 2010 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...