Skocz do zawartości
Gofix

ZAWIESZANIE Win XP

Rekomendowane odpowiedzi

Mam cholerne problemy z WinXP. Za kazdym razsem jak go zainstaluje zaczyna sie zawieszac( czasami szybciej , czasami wolniej, tuz po starcie). Nie wiem o co chodzi bo wszystkie windowsy chodzily mi spoko z wyjatkiem Me, w ktorym zauwazalem podobne ekscesy lecz nie tak czesto jak w XP. Mam komputer starszej generacji( Celeron 500, 128RAM, RIVA TNT2 M64, dysk 17GB Seagate) Kumpel ostatnio mi powiedzial ze to moze byc zla wersja XP, w ktorej sa problemy z zarzadzaniem energia. JESLI KTOS WIE PRZYCZYNE MOJEGO PROBLEMU PROSZE ZEBY MI COS PODRZUCIL!!!! Z GORY DZIEKUJE

CYa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz za mało RAM na XP. Niestety jest że tak powiem pamiątkożerny. Dokup RAM do min 256, lepiej do 320 i wtedy bez przeszkód i zwieszek.

Wiecej ramu to tu raczej nie pomoze

Sam kiedys mialem 128 i jakos Xp chodzil bez zadnych ekscesow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedzialne za ten problem moze byc wszystko,

choc dziwne ze inne systemy chodzily OK.

Podpowiedz Jacka_36 jest troche niedorzeczna bo przeciez nie wystarczajca ilosc pamieci nie moze byc przyczyna wieszania sie komputera.

Partycje na dysku masz na FAT32 czy NTFS - polecam ten 1 (w domu).

Tak na boku to szczerze bym polecil Win98SE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi