Gofix Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Mam cholerne problemy z WinXP. Za kazdym razsem jak go zainstaluje zaczyna sie zawieszac( czasami szybciej , czasami wolniej, tuz po starcie). Nie wiem o co chodzi bo wszystkie windowsy chodzily mi spoko z wyjatkiem Me, w ktorym zauwazalem podobne ekscesy lecz nie tak czesto jak w XP. Mam komputer starszej generacji( Celeron 500, 128RAM, RIVA TNT2 M64, dysk 17GB Seagate) Kumpel ostatnio mi powiedzial ze to moze byc zla wersja XP, w ktorej sa problemy z zarzadzaniem energia. JESLI KTOS WIE PRZYCZYNE MOJEGO PROBLEMU PROSZE ZEBY MI COS PODRZUCIL!!!! Z GORY DZIEKUJE CYa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Zintegruj sobie instalke systemu z service packiem, może pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_36 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Masz za mało RAM na XP. Niestety jest że tak powiem pamiątkożerny. Dokup RAM do min 256, lepiej do 320 i wtedy bez przeszkód i zwieszek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ati Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Masz za mało RAM na XP. Niestety jest że tak powiem pamiątkożerny. Dokup RAM do min 256, lepiej do 320 i wtedy bez przeszkód i zwieszek. Wiecej ramu to tu raczej nie pomoze Sam kiedys mialem 128 i jakos Xp chodzil bez zadnych ekscesow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 jak to koledzy powiedzieli wyzej.... nie instaluj tego windowsa na tak kiepski komp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Sprawdziłbym dysk na obecność "bad sectors" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Sprawdziłbym dysk na obecność "bad sectors" To co powyżej + inna instalka lub Ghost od kolegi. Problemem może być również uszkodzony ram lub napęd CD-ROM... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Odpowiedzialne za ten problem moze byc wszystko, choc dziwne ze inne systemy chodzily OK. Podpowiedz Jacka_36 jest troche niedorzeczna bo przeciez nie wystarczajca ilosc pamieci nie moze byc przyczyna wieszania sie komputera. Partycje na dysku masz na FAT32 czy NTFS - polecam ten 1 (w domu). Tak na boku to szczerze bym polecil Win98SE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Partycje na dysku masz na FAT32 czy NTFS - polecam ten 1 (w domu).Bardziej pewny system to NTFS, więc jeśli już ma problemy to odradzam dorzucać do tego problemy FAT'u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...