Skocz do zawartości
Micho1010

Wymiana..mobo i zasilacza...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolega właśnie wymienił kompa i zostały mu płyta Asus M2N nforce 5700 Ultra i zasilacz modecom MC Feel 350Watt>I własnie zastanawiam się nad wymiana Mojej mobo Gigabyte GA-M61PME-S2 z jego Asusem,oraz jego zasilacza z moim no name 400Watt.Niestety na swoim gigabyte nie moge przekroczyć FSB 220 MHZ więc O/C tragiczne...:( Dodam ze komputer ma słurzyć do codziennego użytkowania grania serfowania po necie nie ukrywam ze chciał bym troche podkrecić troche procka Athlona 4000+x2 Birschare.Reszta mojego sprzetu:Geforce 8600GT 256MBddr3 senegate baracuda 250gb DVDrom 3gb ram kingstone 2GB i 1GB no mane.Mam także pytanie odnośnie tej plyty kolegi asusa podobno jest awaryjna o czym nie moge powiedzieć o swoim gigabyte chodzi mi głownie żeby podkręcić troche swojego A4000x2 poradcie czy się opłaca zmieniać płyte i zasilacz(chyba jednak zmienię)ale możecie odnośnie jego coś napisać,i to tyle czekam na odpowiedzi i Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co z tą płytą jest sens wymieniać mojego gigabyte na tego asusa bo w moim gigabyte nie da sie przekroczyć 220FSB taka wada płyty ze nie nadaje sie wogule do o/c a jak sytuacja się przedstawia w asusie możecie napisać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie napisać że jednak zmieniłem płytę na Asusa i po 5 miesięcznym użytkowaniu nie mam więkrzych problemów może kilka razy zresetowały mi sie ustawienia biosu ale to nie problem przecież :D a co do o/c byłem milo zaskoczony ze standardowego takowania 2x 2.1ghz udało mi się uzyskać ponad 2.9GHZ myśle ze dobrze jak na możliwości procesora płyty i zasilacza teraz mi chodzi bez zadnych problemów na 2.8ghz na rdzeń

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi