michalelo Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 (edytowane) Witam. Witam kupiłem kompa bez karty grafiki którą musze dokupić. upatarzyłem sobie asus radeon 5770 cooper cooler który obsługuje directx 11 a płyta główna w kompie obsługuje directx 10. Jeśli zainstaluje directx 10 to karta graficzna będzie poprawnie działać?? I odwrotnie, jeśli zainstaluje directx 11 to płyta główna będzie poprawnie działać? Prosze o odpowiedź Edytowane 16 Lipca 2010 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 :) Lubie takie posty. Nie ma czegoś takiego jak "płyta obsługuje DirectX XX". To jest API wykorzystywany przez karty graficzne (i kiedyś dźwiękowe), i tylko od nich zależy to jaki mamy DX (po stronie sprzętu). Trzeba mieć tez odpowiedni soft. Do Visty DX11 trzeba dociągnąć przez aktualizację (była dawno, nie wiem czy automatycznie), w 7 jest od kopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 Czyli jaśniej mówiąc jakbyś nie zrobił z tymi DXami to i tak będzie ci wszystko działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...