Skocz do zawartości
kelcior

Alien Swarm

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Oficjalna strona: Alien Swarm

News na steamie: Alien Swarm Game & Source SDK Release Coming Monday

Tutaj będzie do pobrania: Pre-purchase Alien Swarm on Steam

* Tactical, 4 player co-op action game with a top-down perspective
* Complete game code and mod tools
* Unlock persistent items by gaining levels
* Over 40 weapons and equipment with countless loadout configurations
* 4 unique classes and 8 unique characters
* Matchmaking, Steam Cloud, Steam Stats
* 64 achievements

* Tile-based map generation tool
* Powered by Source and Steam

Gra do ściągnięcia za darmo na Steamie w ten poniedziałek. (2010-07-19) Edytowane przez kelcior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z trailerów szału nie robi, po prostu kolejna rąbanina i klon shadowgrounds oraz ostatniego crapu - alien breed'a.

Jak za free to się przetestuje, ale na kupno to bym się raczej nie zdecydował. Z drugiej strony za darmo to nie ma co marudzić. :]

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już niestety mam gotową ekipę. <_<

Btw. jeśli ktoś nie czytał newsa, nad Alien Swarmem pracował team który tworzyl L4D2 i aktualnie Portal 2, także nie chce mi sie wierzyć że to będzie:

po prostu kolejna rąbanina i klon shadowgrounds oraz ostatniego crapu - alien breed'a.

Edytowane przez kelcior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już niestety mam gotową ekipę. <_<

Btw. jeśli ktoś nie czytał newsa, nad Alien Swarmem pracował team który tworzyl L4D2 i teraz Portal 2, także nie chce mi sie wierzyć że to będzie:

Może to ja jestem już za bardzo zgorzkniały i krytycznie nastawiony do nowych gier, które tak na prawdę poza grafiką niczego nowego nie prezentują.

Ostatnio kupiłem borderlands tylko po to, żeby wbić z 8 lvl i odstawić, po prostu za monotonne to dla mnie, starość. :]

Ale na pewno sprawdzę, w shadowgrounds się zagrywałem, na prawdę kawał porządnej gry, później przetestowałem remake alien breed'a, żeby zobaczyć, jak devsi żerują na znanej marce wypuszczając crap'a.

---

Już dostępne, 2,06gb na hdd. Na razie ciężko się dobić w ogóle do ściągania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakims fartem znalazlem kumpla z 2 osobami i pogralismy w 4os. coopie. Musze powiedziec ze na poczatku mialem mieszane uczucia, nawet biorac pod uwage ze gra darmowa. Im dalej tym bylo lepiej. Pod koniec pomyslalem ze tak moglby wygladac caly alien breed i wtedy nie zalowalbym tych 10euro :(. Gra jest szybka i posiada mase smaczkow jak bulletime czy killcam po smierci kumpla. Hackowanie to mini gierki. 4 klasy bardziej z naciskiem na medyka i tech'a.

Gralismy na NORMAL, fajnie gdyby wyzszy poziom dawal nie tylko wiecej HP alienom, ale takze mniejsze ilosci apteczek, ammo itp, ale tego nie wiem bo jeszcze nie gralem. Ogolnie na +. Noi jeszcze szansa ze wyjdzie wiecej map ;]~~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie wiem jak się dołączyć do jakiejś gry. Nie wiem może już zmęczony dziś jestem.

Wybieram serwer , wchodze na niego i grają sobie tam 3 osoby i już nie mogę do nich dołączyć.

A jak sam zrobie serwer to nikt na niego nie wchodzi i też nie mogę grać , bo są potrzebne przynajmniej 2 osoby.

Nie wiem jak w to grać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do gry to palec na lpm i do przodu. :]

Chyba grales na easy albo oceniasz na podstawie pierwszego poziomu... Dalej jest trudniej, gralem wczoraj z jakimis przypadkowymi lepkami ze steama i niektore level trzeba bylo po kilka razy powtarzac, przy trudniejszych momentach bez taktyki sie nie da, na pale szybko sie zginie. W sumie gralem jakies 3-4h wczoraj, przeszedlem cala na normalnym poziomie (niektore levele wielokrotnie, bo mi sie odlaczalo od gry i musialem jeszcze raz), dzisiaj podchodze na Hard(core) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ta mapka z poziomami (chyba jest 8 lokacji) to już cała gra? :(

No niestety, ale w menu jest opcja wyboru kampanii, wiec przewidzieli to na wiecej w przyszlosci, moze za jakis czas zaczna sie pojawiac nowe.

Fun jest, mily odmozdzacz po pracy, szkoda ze na tak krotko.. z drugiej strony przy Crimsonlandzie spedzilem sporo czasu, a on tez az taki znowu dlugi nie byl (a wiekszosc i tak gralem w pozostale tryby, nie kampanie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozostale w Crimsonlandzie :P

Co do AS to wlasnie jestem po sesyjce speed runow (zdobywanie achievementow), spotkalem spoko kolesi z Niemiec i zaliczylismy praktycznie wszystkie mapy.. zupelnie inna gra niz normalnie, ciezko nadazac na poczatku i tutaj juz taktyka jest na pierwszym miejscu, praktycznie kazda sekunda sie liczy, bo trzeba zdazyc na czas w danej misji sie zmiescic.

Nie jest to latwe i nie wiaze sie to bynajmniej z zabijaniem wszystkiego :) Tylko tego co stoi na drodze i trzeba miec dobrze wydzielona sciezke i podzielone zadania pomiedzy ludzi, prawie strategia sie robi wtedy :)

No i powstaja juz jakies mody, jest osobny dzial do tego na forum gry, narazie widzialem jakis jeden do sciagniecia beta i kilka w trakcie. Gra ma dopiero pare dni, wiec mysle ze z czasem sie to rozbuja, jest potencjal w niej, tylko brakuje wlasnie wiecej misji.

Edytowane przez FiDO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na darmowa gre to jest IMO nie do pobicia. Właśnie skończyłem po 3h przechodzenie pierwszego etapu w 1:25(normal). Hard jest prosty. Tryb Insane dopiero daje popalić. Jestem ciekaw kiedy wyjdą dodatkowe kampanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na darmowa gre to jest IMO nie do pobicia. Właśnie skończyłem po 3h przechodzenie pierwszego etapu w 1:25(normal). Hard jest prosty. Tryb Insane dopiero daje popalić. Jestem ciekaw kiedy wyjdą dodatkowe kampanie

To cos slabych kompanow miales... ja akurat trafilem na dobrych, po dolaczeniu to ja bylem najslabszym ogniwem (wczoraj zaczalem grac dopiero i zdazylem zaliczyc wszystkie misje na Normal, ale nie na czas). Szybko nadrobilem zaleglosci z nawiazka i w 3h zrobilismy wszystkie mapy oprocz dwoch pierwszych na czas. Najciekawsze przed Toba :) Mowili, ze pierwsze sa latwe (do pierwszej nie trzeba nawet 4), ale juz sie rozeszli, wiec nie zagrali ich ze mna, zebym sobie je "zaliczyl". Umowilem sie na jutro, najlepszy z tych kolesi bedzie mial jeszczce jakiegos znajomka co tez nie ma niczego zaliczonego, wiec pewnie pojdziemy jeszcze raz wszystko, jak chcesz to sie mozesz zalapac (o ile nie bedziemy mieli kompletu).

Aaa... szukam tez chetnych do przejscia calej kampanii na Hard jakby co.

Edytowane przez FiDO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem fajna gierka, na dłuższe sesje za szybko się nudzi, ale do pogrania co jakiś czas w sam raz. Brakuje mi jakiegoś trybu Versus coś jak w L4D: 4 osoby jako marines, a pozostali jako jakieś większe robale.Czy nowe kampanie, będą już tylko w postaci do samodzielnego ściągania czy będzie coś oficjalnego jako pełnoprawny update?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi