sliza Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 jak w temacie - co polecacie/co odradzacie? proc standard e8xxx ram 2X2GB OCZ 1150MHz 2.2V (zalezy mi na dobrym oc i zeby sie nie gryzly) dobry support (biosy etc) moze byc uzywka (moze ktos chce sie pozbyc swojej - PM)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Płyty Główne Pod S775 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne ostatnie pozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Jak do quada to omijaja DFI szerokim łukiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Może lepiej się rozejrzeć za czymś na P45 bo oc na nim wygląda dużo lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Jak do quada to omijaja DFI szerokim łukiem. można zapytać dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Asus Rampage Formula, Gigabyte EP45-UD3P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demczog Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 DFI X38/X48 + quady = totalna porażka Ja mam jeszcze model na X38(leży sobie w pudełku).Dwa rdzenie podkręcają się bardzo ładnie.Nie ma większych problemów,trzeba tylko trochę posiedzieć nad ustawieniami.Quad owszem ale tylko na stocku.Osiągnięcie jakichś lepszych rezultatów kończy się murowaną nerwicą.Niezależnie od biosu.Jest wątek na forum.Możesz poczytać co DFI pokazało tym modelem.Żeby było śmieszniej płyta na P45 biła rekordy podkręcania na quadach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 DFI X38/X48 + quady = totalna porażka (...) Na [kiwatek] wyskakujesz z C2Q skoro autor napisał E8XXX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demczog Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 ups!przepraszam! :wacko: Odpisałem na post @stolary.Rzeczywiście trochę odbiegłem od tematu.Choć z drugiej strony jest to ważna informacja w kontekście wyboru płyty na X48(ewentualna pozniejsza wymiana na cztery rdzenie) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 (edytowane) Prawie każda płyta za 300 - 350zł na P35/P45 będzie dobra. Asus P5Q-E sie wydaje optymalnym wyborem, bardzo dobra płyta, na Allegro za 350zł są ;) Nie wiem jak z supportem ale Asus powinien mieć dobry support... Edit: Sorry, chciałes na x48, nie wiem skąd takie preferencje (szybszy crossfire?). Edytowane 18 Lipca 2010 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 (edytowane) Tylko Asus Rampage Formula. Najlepsza płytka na s. 775. Edytowane 18 Lipca 2010 przez Zieger69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 dodatkowe info - w tej chwili E8xxx, ale planuje przesiadke na Q9xxx za pare miesiecy co do Rampage Formula: w przylepionym watku [ Płyty Główne Pod S775 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne ] w tej wadach jest: -Przy wysokim FSB będzie się grzać to znaczy przy jakich konkretnie wartosciach FSB i czy trzeba bedzie zmieniac chlodzenie? FSB 500 MHz sadze, ze mi spokojnie wystarczy (nawet mniej - cos miedzy 450-500 to max). zalezy mi na dobrej kompatybilnosci i OC z ramem, jaki obecnie mam: 2x2GB OCZ 1150MHz Titanium 2.2V, zeby ram szedl bez problemu na nominale, i dal sie podkrecic na ~1200MHz na troche poluznionych timingach. Jak Rampage Formula prowadzi te ramy i ogolnie szybsze ramy (1066+) - lepiej niz na P45 (np. ten Asus P5Q-E - slyszalem, ze seria P5Q jest bardzo kaprysna, jesli chodzi o ram). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 dodatkowe info - w tej chwili E8xxx, ale planuje przesiadke na Q9xxx za pare miesiecy (...) Darować sobie C2Q i zmienić całą platformę za jednym podejściem na AM3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...