Ralfo Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 (edytowane) A więc czy opłacało by mi się wymienić mojego E5200 który kręci się na 3Ghz na Athlon II X3 435, do tego mobo ASRock A770DE+[AM2+] (rozumiem że ten procek jest kompatybilny z am2+?), czy odczuje jakąś różnice w wydajności? E5200 mógłbym wtedy włożyć do drugiego kompa zamiast E2140. Edytowane 18 Lipca 2010 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Moim zdaniem nie warto. Wykręć go na 3,6GHz i będzie OK. Jeśli chciałbyś mieć więcej rdzeni (bo 3-4 zaczynają się przydawać), możesz polować na używanego Q6600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 (edytowane) Nie no więcej to ciężko na nim, jest jakiś, niestety, nie trafny i temp na nim wysokie dosyć 3,3 jeszcze robi ale już temperatura dla mnie jest nie do zaakceptowania. (a testowałem zimą :|) Komputer ten właściwie 24h chodzi więc nie chce go katować niepotrzebnie. Dodatkowo te mobo mnie denerwuje bo przez radiator na chipsecie nie mogę karakorum ustawić w tą stronę co chce i cały obieg powietrza się wali ;/ (wiem mógłbym kupić inne chłodzenie ale naprawdę nie lubię się bawić w te wszystkie wymyślne mocowania...) ;) Ponadto E5200 by zastąpił E2140 w drugim kompie co dało by różnicę widoczną. Taki w każdym razie był tok mojego myślenia ale jeśli jakoś tej zmiany specjalnie nie odczuje to w sumie mogę poczekać i kupić coś X4 w przyszłości. Dzięki za rade. BTW: Co do Q6600 w sensownej cenie to też raczej ciężko i nigdy nie wiadomo jak będzie z O/C i tempami :| Edytowane 18 Lipca 2010 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...