Skocz do zawartości
Ralfo

Wymiana procka i mobo

Rekomendowane odpowiedzi

A więc czy opłacało by mi się wymienić mojego E5200 który kręci się na 3Ghz na Athlon II X3 435, do tego mobo ASRock A770DE+[AM2+] (rozumiem że ten procek jest kompatybilny z am2+?), czy odczuje jakąś różnice w wydajności? E5200 mógłbym wtedy włożyć do drugiego kompa zamiast E2140.

Edytowane przez Ralfo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no więcej to ciężko na nim, jest jakiś, niestety, nie trafny i temp na nim wysokie dosyć 3,3 jeszcze robi ale już temperatura dla mnie jest nie do zaakceptowania. (a testowałem zimą :|) Komputer ten właściwie 24h chodzi więc nie chce go katować niepotrzebnie.

Dodatkowo te mobo mnie denerwuje bo przez radiator na chipsecie nie mogę karakorum ustawić w tą stronę co chce i cały obieg powietrza się wali ;/ (wiem mógłbym kupić inne chłodzenie ale naprawdę nie lubię się bawić w te wszystkie wymyślne mocowania...) ;)

Ponadto E5200 by zastąpił E2140 w drugim kompie co dało by różnicę widoczną. Taki w każdym razie był tok mojego myślenia ale jeśli jakoś tej zmiany specjalnie nie odczuje to w sumie mogę poczekać i kupić coś X4 w przyszłości.

Dzięki za rade.

BTW: Co do Q6600 w sensownej cenie to też raczej ciężko i nigdy nie wiadomo jak będzie z O/C i tempami :|

Edytowane przez Ralfo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi