Mav309 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Mam problem... Wczesniej do 600MHz krecilem 466, ale wpadl mi w lapki 433, poszedl na tyle samo (fsb 92 IMHO lepsze niz 86 w 466) wszystko ok...tylko temperatury... na celeronie 466@603 w idle mialem z chlodzeniem wodnym 22-24 stopnie, a w stresie 36-38 stopni... a teraz 433@600 w idle mam 34 a w stresie 36...cos za mala roznica imho... :( Plyta Abit BE6II aa...pomiar mam z diody termicznej i drugi niezalezny od plyty - termometr samochodowy - termistor umieszczony pod rdzeniem... Umie ktos wytlumaczyc takie male roznice pomiedzy stress a idle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czuczu Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Napisz coś więcej o swoim WC. Może blok słabo docisołeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mav309 Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Blast 1 + chlodnica od mate wentylatory na 5v, aquaszut 600l/h(chyba dobe :) weze 12/16 temperatura wody ustabilizowana po 6 godzinach stresu 28styopni przed wejsciem do chlodnicy. Uklad pompa>chlodnica>blok Blok docisnalem z wyczuciem, rdzen wypolerowalem, srebrna pasta. Mysle ze za slabo docisniety bloczek powodowalby grzanie sie procesora w stresie, a w stresie jest ona znosna, natomiast w idle jest b. wsoka... Co ciekawe, 2 godziny w idle nie spowodowaly ochlodzenie procesora z 37 do zaledwie 34-35 stopni...woda caly czas miala 28.5 stopnia... Gdzie tkwi blad? puscic wentylatory na chlodnicy na 12v? Bo mozna by zalozyc ze jest za mala roznica temperatury wody a temperatury procesora...ale po przejsciu przez chlodnice woda musi sracic te 2-3 stopnie... Po za tym, w stresie chlodzenie dziala wydajnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...