Skocz do zawartości
Mav309

chlodzenie 433@600

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem...

Wczesniej do 600MHz krecilem 466, ale wpadl mi w lapki 433, poszedl na tyle samo (fsb 92 IMHO lepsze niz 86 w 466) wszystko ok...tylko temperatury...

na celeronie 466@603 w idle mialem z chlodzeniem wodnym 22-24 stopnie, a w stresie 36-38 stopni...

a teraz 433@600 w idle mam 34 a w stresie 36...cos za mala roznica imho... :(

Plyta Abit BE6II aa...pomiar mam z diody termicznej i drugi niezalezny od plyty - termometr samochodowy - termistor umieszczony pod rdzeniem...

Umie ktos wytlumaczyc takie male roznice pomiedzy stress a idle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blast 1 + chlodnica od mate wentylatory na 5v, aquaszut 600l/h(chyba dobe :) weze 12/16

temperatura wody ustabilizowana po 6 godzinach stresu 28styopni przed wejsciem do chlodnicy. Uklad pompa>chlodnica>blok

Blok docisnalem z wyczuciem, rdzen wypolerowalem, srebrna pasta.

Mysle ze za slabo docisniety bloczek powodowalby grzanie sie procesora w stresie, a w stresie jest ona znosna, natomiast w idle jest b. wsoka...

Co ciekawe, 2 godziny w idle nie spowodowaly ochlodzenie procesora z 37 do zaledwie 34-35 stopni...woda caly czas miala 28.5 stopnia...

Gdzie tkwi blad? puscic wentylatory na chlodnicy na 12v?

Bo mozna by zalozyc ze jest za mala roznica temperatury wody a temperatury procesora...ale po przejsciu przez chlodnice woda musi sracic te 2-3 stopnie... Po za tym, w stresie chlodzenie dziala wydajnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi