benek Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 hmm tez mam Gainwarda ,po podkreceniu rdzenia powyzej 235 sa juz artefakty ,skad wy macie takie wyniki :D? macie ti450 GS ?...a przy zamknietej obudowie czy przy otwartej, obudowa dobrze wentylowana, czy jest cos na 1 PCI co "zaslania" wentylatorek itd :?: zanim wydaszkase na WC to sprobuj dac jakis nawiew z boku - nawet wentylator 80 na 5V powinien poprawic cyrkulacje powietrza miedzy kartami rozszerzen, a dodatkowego chlodzenia raczej nie unikniesz przy WC bo RAM bedzie sie bardziej grzal (brak przeplywu powietrza) chyba zemasz zamiar chlodzic H2O rowniez pamiatki na karcie to co inego :!: ja mam to co HigBee czyli GF3 PP! Ti/450 TV GS i bez problemu 250/550 (GPU/RAM) ale mam spowolniony wentylator 80 w boku obudowy ktory dmucha na PCI i AGP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Ja mam na Ti200 gainwardowskim - Zalmana + chieftec ma na wysokosci grafy wentyl 80x80 na boku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 hmm tez mam Gainwarda ,po podkreceniu rdzenia powyzej 235 sa juz artefakty ,skad wy macie takie wyniki :D? macie ti450 GS ?...a przy zamknietej obudowie czy przy otwartej, obudowa dobrze wentylowana, czy jest cos na 1 PCI co "zaslania" wentylatorek itd :?: zanim wydaszkase na WC to sprobuj dac jakis nawiew z boku - nawet wentylator 80 na 5V powinien poprawic cyrkulacje powietrza miedzy kartami rozszerzen, a dodatkowego chlodzenia raczej nie unikniesz przy WC bo RAM bedzie sie bardziej grzal (brak przeplywu powietrza) chyba zemasz zamiar chlodzic H2O rowniez pamiatki na karcie to co inego :!: ja mam to co HigBee czyli GF3 PP! Ti/450 TV GS i bez problemu 250/550 (GPU/RAM) ale mam spowolniony wentylator 80 w boku obudowy ktory dmucha na PCI i AGP Obudowe mam Chiefteca BigTower , wentylowana 4x80mm. Co do WC to mysalem tylko o bloku na gpu. I teraz nie wiem , nie podoba mi sie az taka roznica w tych modelach ,czytam tu o pamieciach na 590 ! no szok dla mnie :) Moze moj model m inne pamieci ,da sie latwo oderwac radiator z pamieci przy gainwardzie ? I czy po oderwaniu ten klej jeszcze jest czy juz bedzie tzreba kleic odpowiednim klejem. Tak sobie mysle czy w ogole jest teraz sens tego WC na ta karte , a tymbardziej wydawac kase na solidniejsze radiatory na pamiec. NIe wiem kiedy najdzie mnie ochota na zmiane :) Na karcie mam doklejony radiator ( z tylu na laminacie w miejscu GPU ) grzeje sie ostro ! moze cos wiekszego tam doleje i bede go chlodzic tym dodatkowym kulerem 80mm. Mysle jednak ze obudowe mam dobrze wentylowana , 4 kulery na 12v. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Ja bym na Twoim miejscy sprzedał jak najszybciej tego GF 3 i wymienił na coś innego. Tylko powiedz za ile będziesz go sprzedawał i czy wyślesz za pobraniem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Ja bym na Twoim miejscy sprzedał jak najszybciej tego GF 3 i wymienił na coś innego. Tylko powiedz za ile będziesz go sprzedawał i czy wyślesz za pobraniem :D No wlasnie narazie nie czyje az takiej potrzeby by zmienic ta karte :) malo gram. Jak cos kupic to przynajmniej 9700 pro np. tej firmy FIC ( o ile dobrze pamietam nazwe ) to juz wydatek rzedu 1000 zl. Nadal mysle nad chlodnica do mojego WC czy starczy mi chlodnica od mate duza miedzina... ?? ,u mnie w miescie nie mam gdzie kupic czegos uzywanego :( A w sklepie chlodnica od poloneza kosztuje 260 zl ! wymiary 20x19x4 dlugosc ( bez rurek ) / szerokosc/grubosc Tylko nie wiem czy to bylo miedziane bo byla ( od dluzszej lezanki w sklepie ) z jakims osadem z zewnatrz , czy miedz robi sie taka szaro-biala ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...