Skocz do zawartości
ŻYWIEC

Czy i na co zmienić GF3Ti200???

Rekomendowane odpowiedzi

hmm tez mam Gainwarda ,po podkreceniu rdzenia powyzej 235 sa juz artefakty ,skad wy macie takie wyniki :D? macie ti450 GS ?...

a przy zamknietej obudowie czy przy otwartej, obudowa dobrze wentylowana, czy jest cos na 1 PCI co "zaslania" wentylatorek itd :?:

zanim wydaszkase na WC to sprobuj dac jakis nawiew z boku - nawet wentylator 80 na 5V powinien poprawic cyrkulacje powietrza miedzy kartami rozszerzen, a dodatkowego chlodzenia raczej nie unikniesz przy WC bo RAM bedzie sie bardziej grzal (brak przeplywu powietrza) chyba zemasz zamiar chlodzic H2O rowniez pamiatki na karcie to co inego :!:

ja mam to co HigBee czyli GF3 PP! Ti/450 TV GS i bez problemu 250/550 (GPU/RAM) ale mam spowolniony wentylator 80 w boku obudowy ktory dmucha na PCI i AGP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm tez mam Gainwarda ,po podkreceniu rdzenia powyzej 235 sa juz artefakty ,skad wy macie takie wyniki :D? macie ti450 GS ?...

a przy zamknietej obudowie czy przy otwartej, obudowa dobrze wentylowana, czy jest cos na 1 PCI co "zaslania" wentylatorek itd :?:

zanim wydaszkase na WC to sprobuj dac jakis nawiew z boku - nawet wentylator 80 na 5V powinien poprawic cyrkulacje powietrza miedzy kartami rozszerzen, a dodatkowego chlodzenia raczej nie unikniesz przy WC bo RAM bedzie sie bardziej grzal (brak przeplywu powietrza) chyba zemasz zamiar chlodzic H2O rowniez pamiatki na karcie to co inego :!:

ja mam to co HigBee czyli GF3 PP! Ti/450 TV GS i bez problemu 250/550 (GPU/RAM) ale mam spowolniony wentylator 80 w boku obudowy ktory dmucha na PCI i AGP

Obudowe mam Chiefteca BigTower , wentylowana 4x80mm.

Co do WC to mysalem tylko o bloku na gpu.

I teraz nie wiem , nie podoba mi sie az taka roznica w tych modelach ,czytam tu o pamieciach na 590 ! no szok dla mnie :)

Moze moj model m inne pamieci ,da sie latwo oderwac radiator z pamieci przy gainwardzie ?

I czy po oderwaniu ten klej jeszcze jest czy juz bedzie tzreba kleic odpowiednim klejem.

Tak sobie mysle czy w ogole jest teraz sens tego WC na ta karte , a tymbardziej wydawac kase na solidniejsze radiatory na pamiec.

NIe wiem kiedy najdzie mnie ochota na zmiane :)

Na karcie mam doklejony radiator ( z tylu na laminacie w miejscu GPU ) grzeje sie ostro !

moze cos wiekszego tam doleje i bede go chlodzic tym dodatkowym kulerem 80mm.

Mysle jednak ze obudowe mam dobrze wentylowana , 4 kulery na 12v.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym na Twoim miejscy sprzedał jak najszybciej tego GF 3 i wymienił na coś innego. 

Tylko powiedz za ile będziesz go sprzedawał i czy wyślesz za pobraniem :D

No wlasnie narazie nie czyje az takiej potrzeby by zmienic ta karte :) malo gram.

Jak cos kupic to przynajmniej 9700 pro np. tej firmy FIC ( o ile dobrze pamietam nazwe ) to juz wydatek rzedu 1000 zl.

Nadal mysle nad chlodnica do mojego WC czy starczy mi chlodnica od mate duza miedzina... ?? ,u mnie w miescie nie mam gdzie kupic czegos uzywanego :(

A w sklepie chlodnica od poloneza kosztuje 260 zl ! wymiary 20x19x4 dlugosc ( bez rurek ) / szerokosc/grubosc

Tylko nie wiem czy to bylo miedziane bo byla ( od dluzszej lezanki w sklepie ) z jakims osadem z zewnatrz , czy miedz robi sie taka szaro-biala ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...