qki Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Witam, moze mnie zabic ;) zbanowac, olac, ale juz nie wyrabiam z moim kompem. Od razu zastrzegam ze wczoraj w nocy przegladalem to forum do lutego wstecz, odkad ludzie zaczeli kupowac epoxy 8rda+.... i cudow nie znalazlem takich.... a zatem sprzet zasilka engliht - HPC 300-202 - (+5V-25A;3,3V-20A) athlon 1,7 (12x166, synchro ram) epox 8rda+ ram 512 ddr radek 9100 otoz komp po wlaczeniu zasilania nie bootuje sie (nie zawsze, co drugi raz;) - raz piszczy (dwutonowe dosc szybkie piski, FF na POST) raz nic nie robi :). naciskam klawisz reset, raz, drugi i zaskakuje i potem pracuje super wydajnie i stabilnie w win xp - torutre w prime95, zapętlony 3dmark - nic go nie rusza) a teraz co zrobilem w celu wyeliminowania problemu 1. vcore do gory - doszedlem do do 1,650 i nic, nadal tak samo, probowac wyzej? 2. napiecie na ramach - 2,77 i nic :( zaczalem podejrzewac ram (1 kostka na 133 mhz ale kreci sie na 166 i NIE wykazuje bledow podczas tesotwania) wiec wyjalem i zostawilem 1x166mhz i [gluteus maximus] - nadal ciemno po starcie, reset i ok zatem zasilacz ale to w koncu sirtec...odlaczam dyski, dodatkowe wiatraki w budzie (dwa zalmany zwolnione) i kicha, nadal nic... aktualne napiecia przy pelnym to +5V=4,92 +12V =11,98V, vcore - 1,550 (tak w biosie dalem), w stresie +5V=4,84... nie mam odczytu 3,3V a to moze to napiecie jest winne :( w koncu to radek 9100...sam nie wiem, czy zwiekszenie napiecia AGP do 1,6 cos da..?:) teraz nie wiem czy leciec z plyta do sklepu i wymieniac - sygnalizowalem im problem i zalecili zwiekszyc vcore...do 1,6:) poza tym na plycie nie dziala gameport wiec to tez jest jakis powod do reklamacji ;) z rzeczy ciekawych jeszcze - jezeli komp ruszy na 12x166 a ma wylaczone FSB Spread Spectrum to win pokazuje mi ze mam szyne 133 mhz....i na to wskazuja wyniki testow:( sorki za nowy watek, bo widzialem ze temat zasilaczy i napiec przewija sie tu czesto, podobnie jest watek do epoxa, ale jestem troche zdesperowany a nie moge sie denerwowac bo mam sesje ;) poza tym problem jest dosc zlozony pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qki Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 no i po krzyku :) plyta sie zbuntowala i przestala chodzic godzine po napisaniu posta- dzis poszla do serwisu a ja zostalem na jakies 10 dni min. bez kompa....cos te epoxy mnie denerwuja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 no i po krzyku :) plyta sie zbuntowala i przestala chodzic godzine po napisaniu posta- dzis poszla do serwisu a ja zostalem na jakies 10 dni min. bez kompa....cos te epoxy mnie denerwuja :) Po 1: Post się nadaje na forum sprzęt , anie tu Po 2: Może to była wina MOBO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...