Skocz do zawartości
arasso12

Zerwanie pradu i... brak mozliwosci reinstalla windowsa

Rekomendowane odpowiedzi

witam! Dzis chwilowo odcielo mi prad, komputer sie zrestartowal oczywiscie windows sie posypal. pojawialy sie 2 opjce urochom sys normalnie i uruchom tryb odzyskiwania - nic nie dalo. Z bolem serca przystapilem do formata, po zbootowaniu plyty(mialem win 7 32bit i tego tez probowalem zainstalowac) wyskakuje czarny ekran z mozliwoscia odpalenia "windows setup" albo nacisniecia f8 dla dodatkowych opcji jak safe mode, tryb odzyskiwania itd przy czym zadne z nich nie pomaga a na koniec po odpaleniu kazdego prawie wyskakuje bluescreen z komunikatem zeby usunac sprzet nowododany do jednostki(ja o tym nic nie wiem ale windows owszem), jezli to nie pomoze wylaczyc jakies 2 opcje w biosie jak cache i shadow(?), wspomnieli cos o problemie z ramem. Szukalem ale nie widzie ich... Dodam ze formatowalem partycje C w instalatorze systemu win xp, problem nie zniknal. Reasumujac po tym zerwaniu pradu nie moge zainstalowac ani win 7 ani win xp, a co jest przyczyna licze ze dowiem sie od Was...

proc athlon x2 II 245

plyta asrock ghx 780

ram patriot 2gb 800MHz ddr2

zasilacz fortron 400W

Pozdro i z gory dzieki za odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś masz skopane z instalatorem albo zwyczajnie go nie uruchamiasz, safe mode nie jest dostępny pod instalatorem tylko przy uruchomieniu systemu. Zmień kolejność bootowania napędów w Bios albo użyj boot menu płyty (esc/f2/f8/f12 - w zależności od biosu) i upewnij się, że masz płytę bootowalną systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzylem z 4 roznych plyt systemow, kazdy z nich mialem na swoim komputerze. Uzywam boot menu(u mnie f11), widze ze sie bootuje bo normalnie instalator xp sie odpala i dochodzi do zarzadzania partycjami, widac tez w win 7 ze sie bootuje bo aktualnie nie mam zadnego systemu i jezeli nie odpale boot menu wyskakuje ze brak jakiegos tam pliku. Jakies pomysly?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi