matiass777 Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 No właśnie od kilku dni mam kartę geforce gts 250 i od kilku dni od kiedy były lekkie skoki prądu podczas burzy zasilacz wydaje taki dziwny dzwięk, jakby jakieś małe zwarcie. Wszystko chodzi jak trzeba, ale jak przystawie ucho do zasilacza to słyszę taki cichy dźwięk jakby prądu. Żadnych iskierek nie widać. Czy to jest normalne, czy trzeba wymienić zasilacz? I czy to podlega pod gwarancję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Piszczenie z cewek, rzecz normalna, u normalnego producenta podlega gwarancji, nie reklamowałem szefa z tą usterką jeszcze więc nie wiem jak tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiass777 Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 (edytowane) To cewki piszczą tak jak zwarcie? I czy coś to przeszkadza, czy moc zasilacza się nie zmieni? I to nie jest cały czas jednolity pisk, tylko takie coś jakby się jakieś zwarcie robiło. Edytowane 20 Lipca 2010 przez matiass777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Generalnie to nic nie zmienia tylko wk***wia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiass777 Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 (edytowane) Aha, dzięki, bo na początku myślałem, że jakieś zwarcie w zasilaczu mam. A co lepiej kupić: Fortrona 500W, czy BeQuiet PP 530W? - to jest piszczenie cewki? Bo mój wydaje taki sam dźwięk, tylko w bardzo cichszej wersji. Edytowane 20 Lipca 2010 przez matiass777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foh_23 Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 (edytowane) Nie to nie jest pisk cewek. Edit: Edytowane 20 Lipca 2010 przez foh_23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiass777 Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 To ja mam coś innego. Słychać tak jak tam na tym filmiku co wcześniej dałem, tylko ciszej. Co to może być, i czy to jest bezpieczne dla komputera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 jeśli cię to uspokoi to mam tak powiedzmy od nowości w moim gps 400W zacząłem to słyszeć dopiero po fanswapie bo wcześniej oryginalny wentyl był sporo głośniejszy i od ponad 2 lat już nie sprawia to żadnego problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiass777 Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 A [gluteus maximus]. Pograłem dobre 2h w assassinsa creeda, kiedy moja karta ciągnie 100% mocy zasilacza i nic się nie dzieje. Na razie poczekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...