Lysyn Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Po spuszczeniu plynu ze swojego układu WC i ponownym zalaniu mam problemy z odpowietrzeniem układu. Wąż z reza leci do dołu do pompki - z pompki do chłodnicy a z chłodnicy do góry do grafiki. Jak naleję płynu do reza i wlacze pompke plyn zaczyna sie przemieszczac ale w wezach od grafiki do cpu i od cpu do nb jest powietrze. I słychac w pompce tak jakby przelewanie. Przechylanie układu nic nie daje. Ja pompkę wylacze plyn zaczyna sie cofac do dołu. Układ odpowietrzyłem zaginajac weze z jednej czesci obiegu a z drugiej ustami wyssałem płyn tak aby pojawił się w wezach koło cpu. Co zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Poprzewracać komputerem ile się da, szczególnie w taki sposób, żeby chłodnica leżała płasko, wciśnij chłodnicę PRZED pompkę o ile to możliwe, problem może się zmniejszyć. I MNIEJSZE FOTKI WKLEJAJ bo się cały temat rozłazi. Poza tym o odpowietrzenie mogłeś zapytać w swoim worklogu, nie tu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Odpal układ i odkręć korek z reza, żeby swobodnie pracowało, powinno samo przepchać. Jak mówisz, że przechylanie nic nie daje, to dla mnie nowość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 (edytowane) Korek wtedy mam odkrecony. Jak odkrece korek z reaz to nie przechyle kompa na płasko bo sie plyn z reaz wyleje. Jakos nie chce przepchac tego powietrza. Chlodnicy przed pompke sie nie da. Jest za pompka. Edytowane 22 Lipca 2010 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Musisz zrobić taniec szamana i już, dozwolone wszystkie pozycje prócz do góry kołami, żeby pompka płyn ssała a nie powietrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Nie masz przypadkiem pompki podłączonej na 7v? Na 12v nigdy się nie spotkałem, żeby Laing nie mógł przepchnąć powietrza na początku. Oczywiście później i tak jest potrzebny "taniec szamana" z budą aby pozbyć się resztek powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Mam na 7v ale przy zmnianie plynu przelaczam na 12v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...