user128 Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Witam Tak jak w temacie posiadam właśnie drukarkę Canon MP160 i mam z nią problem. Wymieniłem tusze kolor oraz czarny drukarka wydrukowała mi kilka stron i było dobrze do czasu kiedy znowu chciałem coś wydrukować. Zaczęły pojawiać się komunikaty że są źle włożone tusze że drukarka nie może ich rozpoznać no i że są puste. Są to oryginalne tusze canona więc nie wiem w czym jest problem, 2 dni temu drukarka drukowała, a teraz nie chce dodatkowo świecą się na niej diody właśnie że skończyły się tusze. Proszę po Pomoc w tej sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 przeczyść kartridże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user128 Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 W jaki sposób mam je przeczyścić, dodam że kartridże są nowe zakładane właśnie 3dni temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Wyjmij, chusteczka + ciepła woda i przeczyść głowicę wraz z elektroniką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 Kovol : Woda + canon = Smierć głowicy.. Alkohol i patyczek do uszu i delikatnie przetrzyj styki jak i kardrige oraz gniazda w karetce. Jak nie pomoże to przycisk resume przytrzymaj przez 5 do 10 sekund by wykasowac bład pojemników ( drukarka nie bedzie pokazywała ilosci tuszu ale drukować będzie ) Chyba ze szlag trafił pojemniki ale 2 na raz ? dziwne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...