Kasier Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 (edytowane) Mam ogromny problem z dyskiem. Mianowicie, chciałem sformatować go sobie bo jakiś wirus mi wszedł na kompa i niestety nie było innego wyjścia. Niby wszystko ładnie poszło, podzieliłem partycje, wszystkie pliki instalacyjne się skopiowały ale kiedy komputer uruchomił się ponownie to wyskoczył komunikat: " Dowolny klawisz spowoduje rozruch z dysku z CD...błąd ładowania systemu operacyjnego"a dalej nic już się nie pojawiło. Pomyślałem że zresetuję skoro żadne wciskanie klawiszy nie pomogło. Teraz po resecie niestety lipa. Komp nie odpowiada od razu po jego ponownym uruchomieniu, a dokładniej od tego ekranu- KLIK Najgorsze jest to ze nie mogę wejść do BIOSa Edytowane 22 Lipca 2010 przez Kasier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 odłącz ten dysk i sprawdź czy będzie ten sam efekt, jeśli tak to nie wina dysku, obstawiam RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasier Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Teraz pracuję na innym dysku który działa bez problemu i bez problemu się uruchomił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Więc problem masz automatycznie wyeliminowany, nie wiem po co ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasier Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 (edytowane) No raczej nie jest rozwiązany. Pracuję obecnie na starym dysku z którym problemu nie mam. Ten uszkodzony dalej nie działa mimo próby zresetowania biosa. Później napisze jak wypadł test Memtestem. edit: Memtest nie wykazał żadnych błędów. Edytowane 22 Lipca 2010 przez Kasier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Najwidoczniej znalazłeś wadliwego Samsunga 1TB SP3. Jak długo masz ten dysk? Oddajesz/wymieniasz dysk na gwarancji i problem rozwiązany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasier Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Nie wiem czy gwarancja mi to obejmie, bo bądź co bądź problem wyniknął chyba z mojej winy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 A idźże go wymień w sklepie i nie marudź :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasier Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 No spoko spoko :wink: Muszę go odesłać bo kupowałem w Proline. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 (edytowane) Wyślij do Samsunga a nie Proline. Taki sam koszt a dużo krótszy czas. http://pconline.pl/serwis-samsung Edytowane 23 Lipca 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasier Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Ile mniej więcej trzeba czekać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Zwykle do czternastu dni. Jak masz więcej pytań to pisz je w jednym poście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasier Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Ok. A jeszcze jedno. Czy można zanieść dysk do autoryzowanego punktu serwisowego, czy lepiej jest wysłać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Możesz zapytać w punkcie ale dyski odsyłane są i tak do Telmarku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasier Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 (edytowane) Pytałem. Rzeczywiscie odsyłają. W takim razie chyba jednak odeślę im i niech mi przyślą nowy, albo niech naprawią :rolleyes: Edytowane 24 Lipca 2010 przez Kasier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasier Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Sorry za post pod postem Napisałem maila do jednego z pracowników z problemem i pytaniem o gwarancję i odpisał mi coś takiego: "Jeśli jest możliwość proszę sprawdzić na innym komputerze czy dysk jest wykrywany. Jeśli dysk nie jest wykrywany należy go zareklamować bezpośrednio u sprzedawcy." W poniedziałek być może będę miał mozliwość sprawdzenia czy dysk chodzi na innym kompie. Jeśli jednak nie pójdzie to muszę się chyba z tym do Proline zgłosić nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Masz coś nie tak z oczami czy może z przyswajaniem tekstu ? Kilka postów wyżej masz instrukcję jak wysłać dysk do producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasier Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Nie spoko rozumiem. Wyślę do tego Telmarka. Ale można im to wysłać pocztą czy trzeba kurierem? Gdzieś na stronie Telmarka pisze że kurierem ale w poradniku z Twojego linka, pisze że mozna pocztą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasier Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Na jednym z forów poradzono mi abym podpiął klawiaturę pod PS/2. Na tej klawiaturze klawisze działają. Nacisnąłem wiec Delete żeby wejść do BIOSU i moim oczom ukazał sie ten oto ekran: KLIK Z tym że naciskając później F8 czy inny klawisz, komputer reaguje ale żaden z procesów się nie uruchamia Jeszcze raz sorry za post pod postem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 1. U mnie się to zdjęcie od godziny wczytać nie chce. 2. Przestań już drążyć beznadziejnie temat zanim nabawisz się nieprzychylności użytkowników a tym bardziej moderacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Na jednym z forów poradzono mi abym podpiął klawiaturę pod PS/2. Na tej klawiaturze klawisze działają. Nacisnąłem wiec Delete żeby wejść do BIOSU i moim oczom ukazał sie ten oto ekran: KLIK Z tym że naciskając później F8 czy inny klawisz, komputer reaguje ale żaden z procesów się nie uruchamia Jeszcze raz sorry za post pod postem Nie znasz definicji słowa "reagować" czy się pomyliłeś? Bo wiesz, reakcja to działanie jakieś. Więc nie zaprzeczaj sam sobie. Kliknąłeś DEL i wyskoczył Ci ekran POST za to BIOS jak rozumiem się nie odpala i wisi to w tym miejscu. (z racji naciśnięcią DEL/F2 klawisz F8 nie wykona żadnej funkcji bo już jedna jest realizowana, inna sprawa że się powiesił zamiast ją dokończyć). Robisz to na podłączonym tym Samsungu? To sprawa kurnia prosta, JEST USZKODZONY! Przestań wreszcie wymyślać, bo i tak go nie naprawisz siłą woli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasier Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Wiem niejasno się wyraziłem. Komp zareagował po naciśnięciu klawisza Delete, bo chciałem wejść do ustawień BIOSA. Po naciśnięciu Delete pojawił się komunikat "entering SETUP" (jest to widoczne na podanym screenie). Dobra widzę że nie ma sensu drążyć tego tematu. Dzięki za porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...