michael_004 Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Witam mam pytanie czy warto kupic tego laptopa i jaki on jest pod wzgledem wydajnosci w grach i awaryjnosci tego modelu prosze o opinie? ACER 5551 5551G P320 2x2.1GHz 2 500 HD5650 HDMI (1150680314) - Aukcje internetowe Allegro Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 (edytowane) Pod względem wydajności będzie podobnie jak w przypadku każdego innego notebooka z 5650 - procesor nic tu blokować nie będzie. Notebookcheck: Review Acer Aspire 5551G Notebook tu masz recenzję wersji ze słabszą grafiką. IMHO brać i nie gadać, bo nic wydajniejszego w tej cenie się nie znajdzie (warto tylko sobie dokupić ramu). Edytowane 23 Lipca 2010 przez bagienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_004 Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 a co z awaryjnoscia tego acera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolin Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Co do Acerów to nie są awaryjne(przynajmniej moje a mam już 3) .Ale obudowy są kiepskie w extensie 5220 po dwóch latach praktycznie nadaje się do wymiany bo spękana jest przy zawiasach mimo iż laptop nie miał żadnych wypadków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 a kiedy doczekamy sie zapowiedzianego testu procesorow amd x3 i x4. przydal by sie jeszcze x2 i cenowe odpowiedniki tych procesorow:) sam stoje przed dylematem zakupu laptopa z hd5650 i chetnie bym zobaczyl te wykresy z wydajnoscia w grach i programach. jestem ciekaw na ile amd dogonilo mobilne procki intela:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_004 Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 to polecacie tego acera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 a kiedy doczekamy sie zapowiedzianego testu procesorow amd x3 i x4. przydal by sie jeszcze x2 i cenowe odpowiedniki tych procesorow:) Za tydzień-dwa będzie X3. Inne jak się nawiną. Zdradzę, że w wysokich detalach różnica w stosunku do i5 to jakaś 1-2kl/s. Czasem mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_004 Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 i co z tym acerem mozna go kupic jest on dobry , prosze o odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 1. Dostałeś dość jasną odpowiedź, chcesz jeszcze drzeworyt wysłany pocztą? 2. Posprzątałem bałagan jaki narobiłeś dublując swój temat w dwóch różnych działach. (...) IMHO brać i nie gadać, bo nic wydajniejszego w tej cenie się nie znajdzie (warto tylko sobie dokupić ramu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 (edytowane) Za tydzień-dwa będzie X3. Inne jak się nawiną. Zdradzę, że w wysokich detalach różnica w stosunku do i5 to jakaś 1-2kl/s. Czasem mniej. no to ladnie, jednak nareszcie jakis postep ze strony amd. a balem sie ze znow procesory od amd nie nawiaza walki np z t4400, a tu nawet dogania i5.(oczywiscie w grach) oznacza to ze prawie rdzen w rdzen w wersjach mobilnych amd goni intela :)bo wiekszosc gier wykorzystuje 2 rdzenie.(tym bardziej w hd ready i z hd5650 nie potrzebny jest mega proc) nie ma to jak prawdziwa konkurencja. sam mialem kupic jakiegos acera(ze wzgledu na cene i dosc dobre wyposarzenie), chcialem brac lapka z t4400 za okolo 2k, ale za 2300zl mozna juz miec z i3, wiec pomyslalem ze lepiej dolozyc i miec trohe zapasu na przyszlosc, bo to w koncu laptop a nie stacjonarka :) a tu psikus :P dobrze, ze sie wstrzymalem :D teraz chyba wybiore jednak lapka z amd, za cene ponizej 2k, poniewaz 3 rdzenie nie sa mi potrzebne. dzieki za rozwianie watpliwosci :) a i ps: stad moje obawy poniewaz moj kolega kupil pół roku temu HP z athlonem 2.2ghz oraz hd4650 i byla to totalna porazka. karta do grania niby, jak na tamte czasy jedna z najbardziej oplacalnych a tu nie da sie w nic grac z tym prockiem, ogranicza nawet taka srednia karte:/ wszystko prawie na min detalach, w nowych grach, natomiast inny kolega zakupil compal'a z hd4650 oraz jakims c2d 2.1 2mb cache i zdziwilem sie strasznie, prawie wszystko mu chodzi w hd ready na max detalach(oczywiscie bez aa i innych wygladzan bo to zabijalo te karty), np dirt2 :) reszta podzespolow, mniej wiecej ta sama. Edytowane 24 Lipca 2010 przez gronio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 a i ps: stad moje obawy poniewaz moj kolega kupil pół roku temu HP z athlonem 2.2ghz oraz hd4650 i byla to totalna porazka. karta do grania niby, jak na tamte czasy jedna z najbardziej oplacalnych a tu nie da sie w nic grac z tym prockiem, ogranicza nawet taka srednia karte:/ wszystko prawie na min detalach, w nowych grach, natomiast inny kolega zakupil compal'a z hd4650 oraz jakims c2d 2.1 2mb cache i zdziwilem sie strasznie, prawie wszystko mu chodzi w hd ready na max detalach(oczywiscie bez aa i innych wygladzan bo to zabijalo te karty), np dirt2 :) reszta podzespolow, mniej wiecej ta sama. Nie chcę tu specjalnie offtopica ciągnąć, ale AFAIR HP miał 4650 na DDR2, a compal na GDDR3 i z tego prawdopodobnie najwięszka różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 to Ci odpowiem konczac juz tego offtopa, byly ddr3 :) bo jeszcze specialnie pytal sie mnie z jakimi brac, a nie wiedzialem ze wybierze lapka hp z athlonem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...