Mario-83 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Witam wiec mam problema poniewaz kupilem ostatnio Athlona 2000+ XP i niemoge w 3dmark03 zrobic testa na cpu a moj kumpel <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> ma podkreconego Athlona 1700+ XP na 2000+ XP moze ten test przejsc?? pozatym czym sie rozni Thoroughbred-A od Thoroughbred-B?? Dzieki za wszelkie odp :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 na smarka 03 masz za slaby sprzet (k. grafiki) zeby ci poszedl :? a odnosnie 2 pytania to POSZUKAJ ciach mac :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 ale mi niechodzi o testowanie calego 3dmarka tylko o to ze poprostu mam lepszego kloca od kupla a test z cpu mi niechodzi buuuu a co do 2 pytania pytam tak przy okazji z ciekawosci;] a co do szukania to wlasnie szukam moze znajde a moze ktos sie znajdzie i mi to wytlumaczy szybciej to bylby luzik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 ale mi niechodzi o testowanie calego 3dmarka tylko o to ze poprostu mam lepszego kloca od kupla a test z cpu mi niechodzi buuuu a co do 2 pytania pytam tak przy okazji z ciekawosci;] a co do szukania to wlasnie szukam moze znajde a moze ktos sie znajdzie i mi to wytlumaczy szybciej to bylby luzik Towarzyszu ! Obowiazuje to naczelana zasada : Najpierw szukasz, potem, jezeli nie znajdziesz (co czasem sie zdaza) to zapodajesz temat. Radze przestrzegac tej zasady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 na smarka 03 masz za slaby sprzet (k. grafiki) zeby ci poszedl :? a odnosnie 2 pytania to POSZUKAJ ciach ze co ? ; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Powiem tak szukalem i nic tutaj otym 3dmark03 nieznalazlem wiec ja chce tylko wiedziec dlaczego ten test cpu niechodzi kurcze i dlaczego na 1700+ XP podkrecony na 2000+ chodzi a ja mam 2000+ i mi niechodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Powiem tak szukalem i nic tutaj otym 3dmark03 nieznalazlem wiec ja chce tylko wiedziec dlaczego ten test cpu niechodzi kurcze i dlaczego na 1700+ XP podkrecony na 2000+ chodzi a ja mam 2000+ i mi niechodzi Moze podasz swoj konfig ? Przynajmniej grafe. Wybacz, ale jasnowidze u nas szwankuja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 hmmm wiec gf4 mx 440 zreszta co ma grafa do testu cpu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 hmmm wiec gf4 mx 440 zreszta co ma grafa do testu cpu?a wiedz ze duzo (przynajmniej w smarku2003) :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 wiec jesli grafa duzo ma znaczenia do testu cpu to tak czy siak teoretycznie jesli moja karta przechodzi 1 test ten z samolocikami :D to i test 1 z cpu tez powinien dzialac no nie? a nie dziala heh czy to nie jest smieszne? bo ja czegos tu nierozumie jesli jest osobny test do cpu to poco tu mi lepsza grafa jesli tylko chce zobaczyc osiagi mojego procka? a mam tego AMD 2000+ XP rozumie jesli bym mial gorszy ze niepojdzie mi test z cpu ale jednak mam 2000 wiec powinien pierdnac na tym tescie a tu nic wielka amba buuuuuuuu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Zapodaj sobie normalan, pelan grafe, a nie placzesz wielce, a na pokladzie kastrat MX, i czemu ty sie dziwisz ? 8O BTW jaka grafe ma kumpel ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 heh czyli rozumie ze test z cpu mi niepojdzie bez lepszej klarty troszke to smieszne ale cuz kumpel ma gf3 ti200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 test cpu tez jest z grafika .. :) wiec zastanow sie czy nie potrzebna ci karta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 heh czyli rozumie ze test z cpu mi niepojdzie bez lepszej klarty troszke to smieszne ale cuz kumpel ma gf3 ti200no wlasnie - gf4mx jest technicznie bardzo zblizony do gf2 :? gf3ti to jest kosmos w porownaniu ze szmelcemmx :( jakbys mial gf4ti a nie mx to cpu test by ci poszedl (zreszta nie tylko ten test by ruszyl) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 spoko myslalem ze test cpu niewymaga takiej az karty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Pomalutku, zapedziliscie sie chyba. Pierwszy z testow CPU jest taki sam jak pierwszy game test. Dodatkowo nie korzysta z vertex shaderow i wspomagania acceleracji grafiki wiec powinien chodzic na kazdej grafice. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Pomalutku, zapedziliscie sie chyba. Pierwszy z testow CPU jest taki sam jak pierwszy game test. Dodatkowo nie korzysta z vertex shaderow i wspomagania acceleracji grafiki wiec powinien chodzic na kazdej grafice.no to wytlumacz dlaczego na kompie z gf2 pro mark nierobi cpu testu [moze to wina ramu ;)] :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 heh czyli rozumie ze test z cpu mi niepojdzie bez lepszej klarty troszke to smieszne ale cuz kumpel ma gf3 ti200 no to wszystko jasne :) 3dmark03 nie jest zabardzo przystosowany na starsze pc.. np. taki jak moj ;) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Pomalutku, zapedziliscie sie chyba. Pierwszy z testow CPU jest taki sam jak pierwszy game test. Dodatkowo nie korzysta z vertex shaderow i wspomagania acceleracji grafiki wiec powinien chodzic na kazdej grafice.no to wytlumacz dlaczego na kompie z gf2 pro mark nierobi cpu testu [moze to wina ramu ;)] :?:Dokładnie, na GF 4 MX też nie pójdzie żaden CPU test sprawdzałem osobiście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Może się mylę ale chyba testy CPU w 3dmarku 2003 (tak samo jak w 2001) nie wykorzystują zaawansowanych funkcji kart grafiki (pixel shader etc.) dlatego, że wszystko liczy procek ( widać to po tragicznej wydajności w tych testach). Więc na wszystkich w miarę nowych grafach powinno to chodzić. Myślę, że panom z szalonej cebulki ups - futuremarka po prostu za bardzo poleciała łapa i w momencie wykrycia karty bez pixel shadera 3dmark03 automatycznie wyłancza dostępność tych testów. Ale jeszcze raz powtarzam obydwa powinny się uruchamiać na gf2mx i pochodnych. Dlaczego tak nie jest - nie wiem - mailujcie do futuremarka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morel123 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Pomalutku, zapedziliscie sie chyba. Pierwszy z testow CPU jest taki sam jak pierwszy game test. Dodatkowo nie korzysta z vertex shaderow i wspomagania acceleracji grafiki wiec powinien chodzic na kazdej grafice.no to wytlumacz dlaczego na kompie z gf2 pro mark nierobi cpu testu [moze to wina ramu ;)] :?:nieee to napewno przez klawiature :)... mialem gf2mx i tesh tylko 1'szy test dzialal bez CPU test... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...