menajev Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Szukam monitora niemal wyłącznie do grania i do tworzenia gier. Mój budżet to trochę powyżej 700 zł. Najchętniej wziąłbym jakiegoś kwadrata, ale 'zawód' wymaga, bym wiedział, jak wygląda gra w panoramicznych rozdziałkach. Zdecydowałem się na 22", bo dopiero dzięki takiej przekątnej wysokość monitora będzie podobna do obecnej kwadratowej 17... A jeśli wezmę 24 to monitor albo będzie chował się za szafę, albo wystawał za okno. Rozdziałka to 1680x1050. Przejrzałem 'Test 48 monitorów LCD do 1000 zł' z pclabu i w zasadzie tylko 2 monitory wydają się spełniać moje oczekiwania: NEC MultiSync E222W i Dell P2210, przy czym o tym pierwszym ciężko w necie coś znaleźć, a ten drugi ma wysoki input lag, przez co wydaje się być gorszym w przypadku gier. No i jego cena jest sporo wyższa. Zastanawia mnie pivot - przy kodzeniu praktycznie nigdy nie brakuje mi miejsca w poziomie, za to w pionie przyda się każda linia. Żeby to jednak miało sens musi się dać uruchomić grę w takiej postawie monitora (wystarczy 800x600 w oknie). Nie będzie z tym problemu pod XP (na 7 dopiero zbieram)? Ciągnie mnie do NECa, ale jego mała frekwencja w necie trochę odstrasza. Wie ktoś o nim coś więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czubas Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 (edytowane) Ja bym polecil LG W2254TQ-PF na nim mozesz ustawic 4:3 Monitor LCD LG 22" LCD W2254TQ-PF - Monitory - Agito.pl Edytowane 23 Lipca 2010 przez Czubas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiass777 Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Ja też polecam LG, ale W2253V-PF mam go osobiście, używam do gier i jest świetny. Kupuj LG to się nie zawiedziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menajev Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 (edytowane) W2254 wygrywa z Neciem ceną i gwarancją, ale ciągle waham się przez pivota - miał ktoś z nim doczynienia i może mi ktoś opowiedzieć o jego działaniu? W necie ciężko znaleźć coś więcej niż 'nie działa mi'. Jak działa 4:3 w LG? Po prostu paski na bokach (mnie by to pasowało)? @matiass: twój monitor ma 16:9, co mi kompletnie nie leży. Edytowane 24 Lipca 2010 przez menajev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czubas Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 (edytowane) tak paski po bokach Edytowane 24 Lipca 2010 przez Czubas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...