wako Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 otoz tak, nim uzbieralem kase na ti4200 od creative okazalo sie ze go nigdzie nie maja... teraz szukajac taniej oferty dotyczacej tej karty natknalem sie na cos dziwnego http://www.sklepwgk.pl/opis.php?id=MSG4Ti420064TD8X znalazlem karte MSI, ti4200 z AGPx8 za 599zl. Pozniej na stronie MSI zauwazylem ze ta karta ma jakies dziwne, chyba "eksperymentalne" chlodzenie <a href="http://www.msi.com.tw/program/products/vga/vga/pro_vga_detail.php?UID=378&MODEL=MS-8894">LINK</a> czy uwazacie ze lepiej kupic taka karte, czy jednak creative na szynie AGPx4?? Wiem, ze AGPx8 za wiele nie daje. Rozterki mnie ogarnely, gdy zobaczylem niezbyt przychylne opinie o creative, ze sie slabo kreci...itd. I drugie pytanie :) czy ma ktos karte podobna do tego MSI?? Jezeli tak prosilbym przekazac spostrzezenia na jej temat, jak sie kreci itd. :) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 ja bym na twoim miejscu jescze raz sie powaznie zastanowil na zakupem i czy czasami nie sluszniej byloby ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jakiegos radeona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 hmm ciekawe... widzialem przed chwila post Grincha... i okazuje sie ze go nie ma :) jezeli halucynacji nie mialem to mam pytanie do Grincha czy ten ti4200 Winfasta to ten sam co ten http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...ast_a250le.html z gory thx za odpowiedz ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 bierz leadteka zobacz jak moj sie fajnie kreci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 ja bym na twoim miejscu jescze raz sie powaznie zastanowil na zakupem i czy czasami nie sluszniej byloby ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jakiegos radeonaa co moze 9100 bys mu doradzil 8O :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Też zbierałem na tego creativa aż wkońcu uzbierałem ale czytalem, ze nawet z wyższymi zegrami jest mniej wydajny od np winfasta (choc kreci sie dobrze i pamieci lepsze), zawsze podobał mi sie ten leadtek (mam leadtkego i spoko firma). Fajnie wygląda, no i te radiatory zawsze coś dadzą przy podkrecaniu :) Wiec polecam tą grafe choc bede miał ją dopiero jutro :D Jak ktos chce to znalazłem bardzo tanio te karty! Nigdzie za tyle jej nie ma, nawet uzywanej na alegro :) www.agito.pl - 550 zł, oem 538 no ale lepiej box wiadomo :) Spoko kontakt ze sklepem i wogule a czy karta bedzie ok to powiem jutro! No chyba ze zapomne bo wiecie przesiadka z MX 400 heh bedzie sie działo :D nareszcie obejrze w całości film pt. 3D mark 2001 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 MSI=CREATIVE. Kazdy wie, ze karty dla Creative produkuje MSI a ten pierwszy pakuje je w swoje pudelka i firmuje swoim logiem. Roznice w obu kartach sa czysto kosmetyczne. No i jeszcze jedno CREATIVE zaje**scie sie kreca-moj egzemplarz leci tak jak w podpisie na oryginalnym chlodzeniu i bez radiatorkow na pamiatkach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 ja bym na twoim miejscu jescze raz sie powaznie zastanowil na zakupem i czy czasami nie sluszniej byloby ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jakiegos radeonaa co moze 9100 bys mu doradzil 8O :lol: nie zmieniajcie tematu :) gosc sie pyta o gf a nie o ati :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 ja bym na twoim miejscu jescze raz sie powaznie zastanowil na zakupem i czy czasami nie sluszniej byloby ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jakiegos radeona a co moze 9100 bys mu doradzil 8O :lol: nie zmieniajcie tematu :) gosc sie pyta o gf a nie o ati :) ja to napisalem bo pogo jakies glupoty zaczal pisac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 ja bym na twoim miejscu jescze raz sie powaznie zastanowil na zakupem i czy czasami nie sluszniej byloby ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jakiegos radeona a co moze 9100 bys mu doradzil 8O :lol: nie zmieniajcie tematu :) gosc sie pyta o gf a nie o ati :) ja to napisalem bo pogo jakies glupoty zaczal pisac no dobra, dobra :lol: niezauwazylem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 hmm ciekawe... widzialem przed chwila post Grincha... i okazuje sie ze go nie ma :) jezeli halucynacji nie mialem to mam pytanie do Grincha czy ten ti4200 Winfasta to ten sam co ten http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...ast_a250le.html z gory thx za odpowiedz ;PTak identyczny, koszt zakupu 569zł :) z tym ze u mnie radiator od drugiej strony jest wiekszy zajmuje wiecej miejsca i styka sie z druga strona gpu :) genghiskhan za 345zł nie znajdziesz lepszje karty niz r9100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 genghiskhan za 345zł nie znajdziesz lepszje karty niz r9100. jak to nie a nVidia GeForce FX 5200 :lol: ;) prawda genghiskhan?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 niestety, kupilem karte (ti 4200 - leadtek), jednak to nie koniec problemow.... okazuje sie, ze mam chyba za slaby zasilacz :((( w programie motherboard monitor (5) mam takie napiecia, ze glowa mala :/ oto te najciekawsze: +3,3 (rock stable) 1,62 V !!!!!!!!!!!!!!!! +5.00 ~4,81V +12.00 od 12,46 V do 12,65 V oraz ujemne -12.00 od 1,38 V do 1,71 V -5.00 od 0,18 V do 0,23 V Szczerze rzecz biorac nie patrzylbym do tego programu , gdybym nie zauwazyl co sie dzieje z kompem.... mam na mysli czeste zwisy (rozne bledy - blue screen) fify 2003 ostatnio zwisy na mafii i gta vice city raz nawet komp mi sie wylaczyl z przegrzania (zapewne proca) podczas testu - 3d mark 2001 gdy mialem mx440 z radiatorem temp. proca w byla w granicach 49-51, a w stresie 52-53.... teraz gdy mam ti4200 w stresie do 56-57 wiem, ze jest to off-topic, mam jednak nadzieje, ze cos mi doradzicie bo przez to w nic nie moge grac... jezeli dostalbym jakies opinie dot. zasilaczy prosze o jedno. jestem swiezo po zakupie karty, wiec zbyt duzo kasy nie mam, wiec jakies "oszczedne" i dobre rozwiazanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Ty wogule lepiej kompa nie uruchamiaj :|, ja Ci polecam kupno HuntKeya coś około 120zł ale naprawde dobry zasilacz i zawodowo trzyma napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Grinch to moze tylko gdzie takie cudo dostane, bo malo sklepow znam z zasilaczami :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 1. http://www.sirius.pl/index.php?sid=1&mcid=...e040374038b14c1 300W 113zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 AHa jedna wada, Huntkey jest troche głośny :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 to akurat nie problem, moze byc nawet system "suszarkowy" fx`a byle tylko zwisow nie bylo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Nie będzie :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 genghiskhan za 345zł nie znajdziesz lepszje karty niz r9100. jak to nie a nVidia GeForce FX 5200 :lol: ;) prawda genghiskhan?? <span style="color:red;">[ciach!]</span>jj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Genghiskhan- nie przejmuj sie Niemcowi zal du*e sciska bo sam ma TI200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Genghiskhan- nie przejmuj sie Niemcowi zal du*e sciska bo sam ma TI200 i tu sie mylisz bratku. jestem bardzo zadowolony ze swojej karty i nie wymienil bym jej na FX5200, no chyba, ze ktos by mi jeszcze doplacil do tej wymiany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Genghiskhan- nie przejmuj sie Niemcowi zal du*e sciska bo sam ma TI200najwidoczniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Genghiskhan- nie przejmuj sie Niemcowi zal du*e sciska bo sam ma TI200 i tu sie mylisz bratku. jestem bardzo zadowolony ze swojej karty i nie wymienil bym jej na FX5200, no chyba, ze ktos by mi jeszcze doplacil do tej wymiany. no coz ja tez bym tego nie bral - no chyba ze ktos ma mx400 i ma kase na radka 9000 albo na 5200 to lepiej fx brac oczywiscie w innym przypadku nie ma sensu ale NIEMIEC czego sie zes mnie czepil do <span style="color:red;">[ciach!]</span>yyy nedzy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 niestety, kupilem karte (ti 4200 - leadtek), jednak to nie koniec problemow.... okazuje sie, ze mam chyba za slaby zasilacz :((( w programie motherboard monitor (5) mam takie napiecia, ze glowa mala :/ oto te najciekawsze: +3,3 (rock stable) 1,62 V !!!!!!!!!!!!!!!! +5.00 ~4,81V +12.00 od 12,46 V do 12,65 V oraz ujemne -12.00 od 1,38 V do 1,71 V -5.00 od 0,18 V do 0,23 V Kupiłeś tą grafe w www.agito.pl? Jak tak to mamy ten sam problem hehh :lol: Tzn sklep spoko i karta tez zajebista ale zasilacz i mnie nie wyrabia :D Patrz tu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=32772&highlight= To napiecie co widac najniższe to nie jest jeszcze najniższe bo zaobserwowalem potem nawet 2.8V :D Mialem też brac huntkeya bo na wiecej kasy nie mam ale biore jednak jakąś lipną całą bude za 100 - 150 zł bo tą co mam teraz jest mała, zasilacz jest pionowo i ciągle kombinuje z wyjmowaniem go na zewnątrz :roll: Kupie i będe wymieniał do skutku (gwarancja jest jakas zawsze) aż dostane zasiłke ktora bedzie jako tako trzymac napiecie. Wako napisz ile masz 3d marków 2001. Pozdrawiam winfoxów :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 hehe po dwukrotnych zmianach kart (z GTS na MX440, a potem na Ti4200) na systemie (bez reinstalki) ok. 9700 pkt a na "swiezym" XP najpierw 10130 pkt, a potem tylko 10000 pkt :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 hehe po dwukrotnych zmianach kart (z GTS na MX440, a potem na Ti4200) na systemie (bez reinstalki) ok. 9700 pkt a na "swiezym" XP najpierw 10130 pkt, a potem tylko 10000 pkt :] uuuu malutko tych 3dmarkow masz!!! 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 hehe po dwukrotnych zmianach kart (z GTS na MX440, a potem na Ti4200) na systemie (bez reinstalki) ok. 9700 pkt a na "swiezym" XP najpierw 10130 pkt, a potem tylko 10000 pkt :] uuuu malutko tych 3dmarkow masz!!! 8O cos musi byc nie tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 E tak sobie ma bo ten proc to niekrecony jest tak? Ja jak pozyczylem zasilacz i dalem mojego na 2000+ , grafe 310/620 (da sie wiecej chyba ale na moim zasilaczu max to 300/600) to miałem 10400 z groszami. Kupie obudowe z zasiłką lepszą to będe meczył grafe mocno, procka nie bo ECS heh 2000+ max :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 malutko?? ani proc, ani ramy, ani karta - nic nie krecone! a gdy mialem mx440 to mialem ok. 4700 pkt, wiec nie wiem dlaczego malo... poza tym moj athlon do krecenia sie nie na daje (wersja 0,18 mikrona - moze z powodu zasilacza - nie dochodzi nawet do 2100+) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...