Rastir Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Cześć, mam taki problem właczylem sobie dziś z ciekawości właściowisci pc patrze a tam procek ma 780 mhz, zdziwiony co jest grane ściągam cpu-z a tam procek 1.8 i nagle spadło do 780. Ja kompletnie nie wiem co jest grane zresetowałem biosa, właczyłem pc i nadal to samo Mam procka amd x2 245 płyte glówną asrock a780ghx ram ocz ddr2 procek powinien mieć 2.8 a nie między 1.8 i 780 może ktoś powiedzieć co jest grane i jak to naprawić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 (edytowane) Włącz jakieś obciążenie to wskoczy na odpowiednią częstotliwość. To co jest u Ciebie jest jak najbardziej normalne - oszczędzanie energii. Gdy nie jest potrzebna duża moc obliczeniowa procesora to zwalnia taktowanie i zmniejsza się napięcie, co skutkuje małym poborem energii i często zwolnieniem wentylatora (cisza). Edytowane 24 Lipca 2010 przez domban214 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastir Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Aha dzięki, nie widziałem wcześniej u mnie czegoś takiego więc się trochę zdziwiłem, już myślałem że moze coś zaczyna się tam przypalać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...