Skocz do zawartości
frozenpl

stary NeoTEC V4200 czy da radę?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przymierzam się do przesiadki z mojego wysłużonego P4 3.4 na coś nowszego :) Cały "upgrade" chciałbym zrobić całkowicie minimalizując koszta (wszystko co mogę zostawię ze starego PCta) stąd moje pytanie czy mój obecny zasilacz NeoTEC V4200 podoła takiemu configowi (uwzględniając maksymalne podkręcanie przy powietrznym chłodzeniu CPU jak i GPU a także szanse na odblokowanie procesora @ X4)

Znalazłem krótką recenzje mojego zasilacza aby przybliżyć wam wszelkie parametry oraz ilość przewodów KLIK

A oto przewidywany config

AMD x2 555

SilentiumPC Fortis (+Fander selekta)

Nad płytą jeszcze się zastanawiam (raczej MSI 770-G45)

2x2gb ddr3 Goodram 1333

HD 5750 / 4850 512mb (rozdz. 1280x1024)

dysk 320GB

nagrywarka dvd

minimum 2x120mm na obudowę

Gdyby okazało się, że parametry ma wystarczające to jak wygląda sprawa przewodów (przejściówki)?

pozdrawiam

frozen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy ma E8400 kręcone, 2-3 hdd, 2x napęd, HD4850, 2x fan w budzie, 6GB ramu ale ma Neoteca Maximus 440W, wersja z 2x 12V więc ciut lepiej do nowszego sprzętu przystosowana (mocniejsza 12 niż 5 i 3.3V);

Na V4200 byłbym ostrożny z podpięciem takiego sprzętu;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi