Tomek24 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Cześć Męczy mnie jedna rzecz. Jestem posiadaczem karty his radeon 9700 nonpro na pamięciach samsunga 2.8. Jak wiadomo karty te mają zablokowaną w biosie możliwość o/c. Wiec żebym mógł ją podkręcać to wgrywam biosa jakiegoś złamanego (już probowałem na 4 różnych) i karta się daje podkręcać. Ale wszystkie biosy jakie stosowałem do tej pory nie pozwalają mi wykorzystać mocy ukrytej w pamięciach tzn max jaki udaje mi się wycisnąć bez artefaktów to jest 304mhz = 608. Przecież te pamieci powinny śmigać na 700mhz. Moje pytanie jest takie: 1. Czy HIS RADEON 9700 PRO ma też blokadę w biosie przed o/c? Pytam dlatego że różne karty mają różnie tzn jedne pro mają blokady inne nie. 2. Jeżeli nie ma blokady to czy ktoś kto jest posiadaczem takiej karty na pamięciach jak wyżej mógłby się ze mną takim biosem podzielić? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...