ademo Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Oznaczenia procesora CACYC AC 1004DPMW, mnożnik ma tylko do 15.5 więc czy to jest zwykłe 550 czy 550 BE? Wcześniej miałem procesor X3 435. Po włożeniu 550 i ustawieniu ACC na Auto w CPU-Z pojawiło się AMD Phenom II X4, a liczba rdzeni zmieniła się na 3. Chciałem zmienić w msconfig -> rozruch -> liczbę procesorów na 4, ale mogłem wybrać tylko 1,2,3. Zmieniłem chwilowo na 2 i teraz mam do wyboru tylko 1,2, a CPU-Z wykrywa tylko dwa rdzenie. W Windows XP wykrywa mi cztery rdzenie, a w Windows 7 tylko dwa. Jak mogę zmienić ustawienia w rozruchu, żebym mógł wybrać cztery rdzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 (edytowane) Wyłącz tę opcję, po resecie powinno wykrywać normalnie wszystkie 4 rdzenie i będziesz mógł sobie tam ustawić 4. Edytowane 27 Lipca 2010 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ademo Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Dziękuję, oczywiście pomogło. Jeszcze mam pytanie odnośnie wersji tego procesora czy jet to "zwykła" 550 czy BE jeśli mnożnik da się zmieniać w zakresie 0.5 - 15.5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Phenomy II 550 występowały tylko w wersji BE z tego co pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 To źle pamiętasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 Jeżeli mnożnik masz tylko x15.5 to nie jest to BE. Sprawdz model , HDZ550WFGIBOX to BE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...