Skocz do zawartości
anonimowy

Pilnie potrzebny komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem, gdyż kupujemy ze znajomym komputery (obaj mamy do wymiany), i nie znamy się na dzisiejszych trendach :)

Będe pisał w l. pojedynczej: chciałbym aby komputer był z nagrywarką DVD, nową obudową (stara się nie nadaje), i dyskiem. Kartę graf., i procesor pozostawiam wam (chciałbym możliwie najlepszą za tę cenę).

Chciałbym również aby cena zestawu nie przekraczała 1200zł.

Przeznaczenie komputera: surfowanie po internecie, otwieranie najnowszych aplikacji Office, i zagranie w starsze gierki (vide Vice City:))

PS: Karta graficzna (jak dla mnie) musi być z HDMI! :)

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam!

Edytowane przez anonimowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Wstrzymałem się z zakupem komputera, i uzbieralem srodki (na poprzedni temat mi nie odpowiedzono), a to może i lepiej.

Do końca miesiąca muszę zakupić peceta, najlepiej z alledrogo. Przymierzam się do tego: GRACZ AMD 245 2x2,9GHz/4GB/500GB/5770 1GB DX11 (1156805506) - Aukcje internetowe Allegro

Wiem że zasilacz i płyta główna to tykające bomby, ale oceńcie to lepiej ode mnie :)

Jak już miałbym kupować, to coś pod Radeona 5770 (monitor 24cale) i jakiegoś Core2Quada, lub Phenoma x3, x4.

Z góry dziękuje za ułożenie sensownego zestawu (z obudową offcoz), lub znalezienie czegoś lepszego od tego co podałem wyżej (alledrogo only). Jak cena nie będzie przekraczała 1900zł (+/-50zł) to będe zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przecież to z allegro to rupieć jakich malo zlamanego grosza bym za to nie zapłacił a za 1950zl mozna kupic juz cos sensownego

dlaczego tylko z allegro ?

AMD Athlon x4 630

ASRock M3A770DE

2GB DDR3 GoodRam 1333 Mhz

Samsung 500GB F3

DVD RW Samsung

Fortron FSP400-60GHN

Radeon 5770 670zl

Cooler Master Elite

to tak na szybko wyjdzie na oko kolo 2 tys.

Edytowane przez andrzejs82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor : AMD Athlon II X3 440 - 285 zł____[3 rdzenie C3 z duza szansa na odblokowanie L3 lub x4 vs 2 rdzenie C2 z allegro]

Płyta Główna : ASRock M3A770DE - 227 zł____[lowend vs lowend, ale tamto msi to staroc i na DDR2]

RAM : GoodRam 2GB 1333MHZ - 161 zł____[2GB DDR3 vs 4GB DDR2 uber markowe, ale marki niepodano, taka znana :biggrin: ]

Karta Graficzna : Asus Radeon HD5770 1GB CuCore - 610 zł____[karta ta sama, przy czym w takich pc montuje sie dziwne karty, bo to nawet nie sa referenty, sa gorsze chlodzenia]

Zasilacz: Fortron FSP400-60GHN - 150 zł____[Fortron vs Logic - tu nawet pisac mi sie nie chce, bo to powinni zdelegalizowac :P poczytaj o fortronie to zrozumiesz miazdzaca przewage]

HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 - 159 zł____[ F3 najszybszy dysk vs koljny produkt noname...]

Napęd : Samsung SH-223L SATA Lightscribe - 104 zł____[nie ma co pisac, dzialac bedzie wszystko ale ten ich markowy "noname" shit z demobilu to mam gdzies]

Obudowa : CoolerMaster Elite 310 - 126 zł____[najtanszy produkt CM vs cuś tam - a i tak CM wygrywa]

Razem : 1822 zł

ceny z ram.net.pl - polecany sklep o dobrej renomie, jak wiele innych, ale tani

W ogole to nie rozumiem o co Tobie chodzi w tym poscie :P Bo piszesz ze kupujesz tamten sprzet i prosisz o zlozenie zestawu, wiec?

Edytowane przez Prolog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję:

Procesor : AMD Phenom II X2 550 - 325 zł

Płyta Główna : ASRock M3A770DE - 227 zł

RAM : 2x GoodRam 2GB 1333MHZ - 322 zł

Karta Graficzna : Gigabyte Radeon HD5770 1GB DDR5 - 596 zł

Zasilacz: Fortron FSP400-60GHN - 150 zł

HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 - 159 zł

Napęd : Samsung SH-223L SATA Lightscribe - 67 zł

Obudowa : CoolerMaster Elite 310 - 122 zł

Razem : 1941 zł (sklep - ram.net.pl)

Plus - wiesz, co masz w środku. Minus - trzeba złożyć samemu.

@Prolog

Ładnie, ale u mnie jest 4GB RAM :wink: .

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wszystkie odpowiedzi :) Głownie chodziło mi o to, żebyście ocenili ten zestaw (wyszło że to "rupieć"), a jeżeli jest rupieć to zaufam Prologowi, IMO dobry zestaw ale na płytach się nie znam. W takim razie złoże ten zestaw w sklepie. Tylko pytanie: czy fakturę dostane bez problemów (ram.net.pl)?

BTW. Czy na tym zestawie Prologa pójdzie mi większość aplikacji i gier? Prosiłbym jak najbardziej zoptymalizować ten zestaw, bo muszę go zamówić na dniach :)

Pozdr.

EDIT: Chodziło mi o to, czy wystawią fakture VAT na całość (jako zestaw) a nie części, bo ja hanlarzem nie jestem, a na firmę potrzebna jest faktura jako na "Komputer". Chyba rozumiecie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to chyba powinieneś zapytać w sklepie nie uważasz? Ale poza tym, dlaczego niby miałbyś nie dostać? Im to rybka zapewne jak napiszą. Ale dzwoń i pytaj. 

Edytowane przez Havoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzwoniłem, ale dzisiaj już nie pracują :( A chce wiedziec jak najszybciej, bo inaczej zamowie zestaw u znajomego w moim mieście (niestety będzie drożej, ale znajdzie się alternatywe, bo mam punkt odniesienia :) Więc jak ktoś by wiedział, to prosze o odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z faktura na pewno nie będzie problemu, a co do zestawow to moim zdaniem ten co zlozylem jest najlepszy z tych tutaj proponowanych 4 rdzenie ( a teraz sporo gier tego potrzebuje ) dobra grafika 5770 gigabyte i nie bedzie problemu z grami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim za porady. Jutro zamawiam taki zestaw. Dla pewności rozpiska części :D:

AMD Phenom II X2 550 - 325zł (tudzież AMD Athlon II X3 440 - 285 zł); w zależności od dostępności;

ASRock M3A770DE - 227zł

2x GoodRam 2GB 1333MHz DDR3 - 322zł

Gigabyte Radeon HD5770 1GB DDR5 - 596zł

Fortron FSP400-60GHN - 150zł

Samsung 500GB 16MB Cache F3 - 159zł

Samsung SH-223L Sata Lightscribe - 67zł

CoolerMaster Elite 310 - 122zł

Suma: 1968zł

Ufff... to wszystko :) Mam rozumieć że do LCD Samsunga 24" zestaw pasuje jak ulał? ;)

PS: Rozumiem, że firma ram.net.pl składa komputery na miejscu?

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi