Gość marcin1988 Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 (edytowane) Witam, mój Diamond HD 5770 1 GB w Furmarku po kilku sekundach nagrzewa się do 105 stopni. Postanowiłem sprawdzić pastę termoprzewodzącą. Odkręciłem radiator od karty i zobaczyłem ze pasty już prawie nie ma - chyba wyschła i mam zamiar nałożyć nową. Mam pytanie Panowie czy pasta ma przylegać tylko do tej części czarnego chipsetu ATI czy też ma przylegać na całym zielonym obszarze tego chipsetu ATI? wygląd karty na zdjęciu poniżej identyczny jak mojej karty Edytowane 27 Lipca 2010 przez marcin1988 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Nałóż cieniutką warstwę na 'lustrzaną' powierzchnie z napisem ATI. Na tym 'zielonym' pasty ma nie być. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 To, że Furmark tak wygrzewa to nic dziwnego. Zobacz lepiej 3D Marki/gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1988 Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 (edytowane) w 3dmark06 i w grach mam 75 stopni ale wczesniej w Furmarku tez tyle mialem niektorzy na hd 5770 maja max. 80 stopni w Furmarku po prostu sie boje ze jak trafi jakas gra mocno obciazajaca karte graficzna to sie karta w koncu spali od przegrzania Edytowane 27 Lipca 2010 przez marcin1988 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Nie spali, prędzej wyłączy się /wywali niestabilność sterownika ekranu. Jaką pastę chcesz nałożyć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1988 Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 jaka polecasz? myslalem o kremie Nivea :lol: ponoć lepszy od pasty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 (edytowane) myslalem o kremie Nivea :lol: ponoć lepszy od pasty Trzeba zbierać manatki i wyprowadzać się z tego kraju :blink: kto Ci doradził ? informatyk ? kolega ? najwyższa pora zmienić otoczenie. Wszyscy dobrze wiedzą, że najlepsza w te sporty jest wazelina :blink: Żeby mieć spokój na dłuższy czas kup pastę silikonową. Ocz Freeze jest nieco tańsza niż popularna Ceramique a na pewno od niej wydajniejsza. Edytowane 27 Lipca 2010 przez BuMeL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 (edytowane) Ludzie to mają pomysły. Wystarczy Ci Arctic Silver 5 / Ceramique albo Zalman ZM-STG1. EDIT: A co do nakładania to daj po prostu kroplę na środek. Ewentualnie możesz rozprowadzić jakąś kartą. Pamiętaj: im pasty mniej tym lepiej, bo ma ona wypełniać tylko te miejsca gdzie radiator nie styka się bezpośrednio z rdzeniem. Edytowane 27 Lipca 2010 przez -=Qroń=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1988 Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 (edytowane) na PCLab niektórzy piszą, że po zastosowaniu kremu Nivea a mieli mniejszą temperaturę niż na paście wyczytałem też, że niektórzy stosują nawet pastę od zębów Edytowane 27 Lipca 2010 przez marcin1988 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Przetestuj pastę do butów i podziel się emocjami na pclolku, może dadzą Ci moderatora. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 (edytowane) Nivea jest do twarzy, ewentualnie du.y. Pasta do zębów jak sama nazwa wskazuje jest do zębów. Na PCLabie momentami lepsze bajki wciskają niż na onecie, także albo Cię wkręcają, albo sami nie wiedzą o czym piszą. Może forum komputerowe pomyliło Ci się z forum kosmetyczek :huh: Edytowane 27 Lipca 2010 przez -=Qroń=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1988 Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Zamiennik pasty termoprzewodzącej - Forum PCLab.pl Jak to jest możliwe, że dobra pasta za jakieś 15zł jest gorsza od jakiegoś kremu do rąk za 3zł? - Forum PCLab.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 (edytowane) ić stont, pclolek czeka. Jak już ktoś wspomniał, gdyby kremy były lepsze od past to pasty robiliby z kremów a nie silikonu. Krem jest tłusty a tłuszcz się rozpływa i psuje, nieważne czy naturalny czy sztuczny. ED. zgłaszam kandydaturę na topic miesiąca. Edytowane 27 Lipca 2010 przez BuMeL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 (edytowane) Dobrze, że się zapytałem Oo Moja rada jest taka - chcesz, to testuj - zaryzykuj sprzętem. Swoje lata, po nicku widzę, że masz, więc wyciągniesz wnioski w razie awarii (bardzo prawdopodobnej awarii). Taka pasta zmieni ci się w skorupę w pare godzin/dni, FYI. Edytowane 28 Lipca 2010 przez zzizzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1988 Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 jednak wole nie ryzykować i kupić paste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 To, że Furmark tak wygrzewa to nic dziwnego. Zobacz lepiej 3D Marki/gry. Bez przesady ... mój HD4850 nagrzewa się przy furmark do niecałych 60st. (chłodzenie oryginalne pasywne Gigabyte + dołożony niesłyszalny wentylator 120mm@800 RPM). jaka polecasz? Arctic Ceramique - nie przewodzi energii elektrycznej, więc nic nie spalisz jak kapniesz tam gdzie nie trzeba. Arctic Silver Incorporated - Céramique Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 Lepszy wynik na kremie nivea mógł być tylko z powodu błędu w sztuce nakładania pasty. Nivea lepiej musiała się lepiej rozprowadzić, (równiej, cieńsza warstwa) bo jest rzadsza. Sam użyłem kiedyś nivea gdy nie było nic lepszego pod ręką. Pacjent to była karta klasy riva :) Pamiętać należy, że kremy zawierają wodę więc mogą przewodzić prąd elektryczny, po odparowaniu wody krem może mieć zupełnie inne przewodnictwo cieplne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 Jeśli macie problem z prawidłowym działaniem forum to dajcie znać na Trackerze. W innym wypadku polecam jednak używać przycisku Raportuj bo do cholery jest przylepiony Ati Radeon HD5750/5770 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne :mad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...