damiaNo72 Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 Witam mam taki problem chce zrobić sobie sieć WiFi w domu i na działce więc działka ma 900m2 a dom 140m2 (piętrowy) wysokości 9 m2 co będzie podłączone telefony 2x drukarka, laptop, komputer stacjonarny nie chce podłączyć przez WiFi tylko normalnie (przez kabel) reszta WiFi łącze 20mb może za jakiś czas szybciej. Teraz moje pytanie co bedzie mi potrzebne? kwota 1000zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 Działka koło domu mam rozumieć ? internet masz DSL czy ADSL ? Czyli w sumie trzy urządzenia po kablu, a wifi tylko na zewnątrz czy także i w środku ? PS. prosty rysunek z rozmieszczeniem urządzeń w domu byłby przydatny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiaNo72 Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 (edytowane) mam Netie więc nie wiem czy to DSL czy ADSL. Tak na działce stoi dom, chce mieć podłączony komputer stacjonarny przez kabel, a resztę urządzeń przez WiFi czyli laptop , telefony, drukarkę. Wifi na zewnątr dzialki i w środku domu też. Rysunek domu http://archon.pl/images/products/m447c2b56bac8a/711.jpg http://www.dombudrybna.pl/pictures/rzuty_parter_rododendrony_2.gif Edytowane 29 Lipca 2010 przez damiaNo72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 (edytowane) TP-Link TD-W8961ND - do tego wpinasz kompa na kablu... W zależności od tego jak masz działkę usytuowaną (czy okala budynek, czy znajduje się za nim ?), na zewnątrz montujesz to -> SkyBox16dBi eco 2,4GHz TL-WA543G lub Interline HORIZON MINI 7dBi 2,4GHz i TP-LINK TL-WR543G (w skrzynce hermetycznej blisko anteny)... Jeśli zamierzasz przez sieć przesyłać większe ilości danych (głównie obraz) to warto rozważyć kupno osobnego modemu, i osobnego routera Wifi z N'ką i Gigabitowym Lanem... Edytowane 29 Lipca 2010 przez Wreq 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...