toms83 Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 Witam. Po pierwsze, totalnie nie wiem w jakim wątku to zamieścić. Szukałem czegoś do czego szłoby to podpiąć ale nic nie znalazłem. Jak co, to proszę o przeniesienie. W czym problem. Jak zapewne wiele osób zauważyło, Google udostępniło nową wyszukiwarkę obrazków ( zakładka "grafika" ). Rezultatem wyszukiwań są w tej chwili tylko obrazki, brak adresów stron i innych informacji. Dopiero po najechaniu myszką na obraz, ukazują się szczegółowe dane i dopiero w tym momencie mogę otworzyć w nowym oknie. Nie będę rozwodził się nad atrakcyjnością nowego układu, mi on całkowicie nie pasuje. Nie na widzę, jak ktoś na siłę próbuje mnie uszczęśliwiać, w dodatku totalnie beznadziejnie się manewruje w wynikach. Jest opcja do zmiany na standardową wyszukiwarkę, tylko że ona działa do aktualnych wyników! Każde nowe włączenie zakładki "grafika" daje wyniki w tym badziewnym układzie. Idzie to jakoś ustawić na stałe, gdzie, jak? Szukałem i nic nie znalazłem. Poratujcie koledzy bo ja już mam dosyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 (edytowane) Może to nie najlepsze rozwiązanie ale na Operze ta funkcja nie działa,przynajmniej u mnie. Opera 10.60 Build 3445 Edytowane 28 Lipca 2010 przez Serekzolty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 OO, google kopiuje od microsoftu. W koncu wyniki wyglądają jak trzeba, wiecej wyników i bez zbędnych informacji na stronie głównej... W firefoksie są 2 sposoby, wyłączyc javascript dla strony wyszukiwania obrazów(np noscript) lub uzyc skryptów(Greasemonkey + odpowiedni skrypt) do automatycznego dodania "&sout=1" do linków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 Opera mnie nie bardzo urządza bo korzystam z niej raczej sporadycznie. FF jako podstawowa przeglądarka. @ ZlyUser Czyli samo google nie udostępnia jakiejś opcji żeby startowało z automatu po staremu tylko trzeba kombinować? Wprowadzają jakieś opcje i wymuszają na użytkownikach adaptację do nowych rozwiązań, niekoniecznie pasujących. :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 ciach!ianie to nowe przeglądanie grafiki by google. Gdzie jest opcja do powrotu do starego sposobu wyświetlania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Można sobie przełączyć na dole, ale niestety przy ponownym wejściu na stronę jest znowu to badziewstwo. A czy na stałe idzie wrócić do starego stylu to niestety nikt nie napisał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...