a_n_y Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Roznica w cenie 10 zl ?? Jutro mam sie zdecydowac. Za LiteON ma czas dostepu 80ms a teac 100ms. Za Teac jest czas bezawaryy ok 100 000 h a Liteon 70 000. Ponoc lite on lamie zabespieczenia safedisc ponat 2,5 a teac do 2,5 niewiem czy to prawda. Wiec prosze napiszcie co byscie wybrali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 no trudny orzech do zgryzienia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 http://www.cdrinfo.pl/ byłeś tam już? testów pod dostatkiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrOOve Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Ja bym tam bral lite ona tani i dobry ludzie nie maja z nim problemow, natomiast teac cos sie teraz pogorszyl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 lite-on bez dwóch zdań Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 ...również jestem za Litkiem ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Ja stawiam na TEAC'a tego co mam w podpisie :wink: Jak dotąd problemów nie stwierdzono :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 mam liteonika 48x24x48x ZERO PROBLEMU a wypaliłem juz kolo 2000 płyt, pozatym korekcja błędów nienaganna i na dodatek czyta wszyściutkie płytki, poztym ostatnio przez przypadek nagrałem plytke audio na predkości 48x i odziwo wszystkie czytniki mi ją czytały bezproblemu tak więc POLECAM CI NAGRYWARKI LITEON :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantomG Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Lite_ON!!!!!! Wydaje mi sie że ta sama wydajność a jest tańszy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 mam liteona i nie narzekam :) to moze dlatego ze tego TEAC'a nigdy nie mialem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 ja mam 52x24x52 i jest spoko tylko przy odczycie płytek hałasuje mocno. bardziej niż cedek szajsunga. przy zapisie cisza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 dzieki biore liteon? slyszalem ze mozna przerbic softowo 48 na 52 czy to prawda? czy sa to te same napedy tylko inne biosy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 a po co nie odczujesz roznicy w nagrywaniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Ja tam bym bral TEAC'a uzywam sprawdzonych przezemnie firm, LiteOn'a nie mialem wiec nic nie powiem o niej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 kurcze ja wzialem litona ltr-125s i przeklinam czas w jakim tego dokonalem, pare dni pozniej pojawily sie w mojej wsi 48x24x48 za nizsza cene, a przydalo by sie miec cdrw 24x.. slyszal ktos o takiej przerobce? jak duzo roznica w mechanice jest pomiedzy tymi napedami? btw po za tym co sam nakrecilem nie mam zastrzezen do co Liteona i bralbym co tansze, czyli wlasnie liteona :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 to co powiem pewnie zdziwi wielu, ale.. - zakupiłem w lutym zeszłego roku LiteOna 24x. Spaliłem ok 2k płyt cdr, czesto paliłem, czysciłem i próbowałem odczytac dane z cdrw ze zwalonych płyt kumpli oraz moich. Po ok 11 miesiacach nagrywarka odmówiła poprawnosci nagrywania płyt cdrw. Tzn nagrywała, kończąc niby z powodzeniem, ale żadna nagrywarka dostepna mi nie potrafiła zczytac danych, widziała płyte jako czystą. Czyszczenie, wymiana biosu, reklmacja. - otrzymałem LiteOna 48x24x Nikt mi nie wmówi ze byłem niezadowolony z poprzedniego sprzetu jak i obecnego. Jednak to co widze u znajomych którzy potrafią przepalic znacznie wieksze ilosci płyty ich "TIKI" zachowują sie wciąz nadzwyczaj rewelacyjnie. Zapytacie czemu sam nie wybrałem "tika"? - w momencie kupna pierwszego liteona różnica cenowa była zbyt duża różnica cenowa a gwarancji nie mogłem przeniesc na wymiane liteon->teac. PS: czy bedziesz potrzebował łamania zabezpieczeń tego poziomu? - jak czesto robiłes to ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 modele 40x(ileś)x40 i 48x16(lub12)x48 to te same nagrywarki. model 52x24x52 i 52x32x52 to już nowszy model, czas dostępu 80ms (poprzedni model 100ms) więc można przerobić moją na 52x32x51 ale starsze modele niebardzo na RWx24. tylko w ramach jednej "generacji" można. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 wlasnie zamowilem 52x24 LiteOn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 liteon, mam i jestem szczęśliwy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 wam też liteon tak buczy przy odczycie płyt ? mój jest na prawdę głośny. czym spowolnić przy odczycie ? bo toolsami z nero jakoś nie idzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 liteon, mam i jestem szczęśliwy fajowe masz logo :D a co do nagrywarek: poczytaj na cdrinfo.pl ktora lamie wiecej zabezpieczen, kup ta ktora skuteczniejsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Ja (posiadacz starego TEAC'a) brałbym Lite-On...TEAC to już nie to, co kiedyś, a Lite to świetna jakość za fajną cenę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Mialem LiteOna 40x12x - byl OK Mam LiteOna 48x24x - jest OK Znajomy ma 52x24x - takze nie narzeka. Ale jezeli chodzi o Teaca - to mialem CD-ROM 32x - Lepszego nie widzialem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Mialem LiteOna 40x12x - byl OK Mam LiteOna 48x24x - jest OK Znajomy ma 52x24x - takze nie narzeka. Ale jezeli chodzi o Teaca - to mialem CD-ROM 32x - Lepszego nie widzialem. Fakt; kumpel ma x32 teac'a od 3 lat i hula nieczyszczony. Te x48 też były zajebiste. Ale teac x52 to już kaszana :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 bierz Litka polecam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 za samą nazwe teac dał bym 50zł więcej (a jakiegos Lite syfa przez okno;)) teac to jak mercedes no coment Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 za samą nazwe teac dał bym 50zł więcej (a jakiegos Lite syfa przez okno;)) teac to jak mercedes no coment chyba jak karoseria mercedesa - a w srodku silnik dajewa tico :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 sam jesteś jak tico Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Nie ma roznicy. Oba sa bardzo dobre. Wez ktory jest tanszy poniewaz nie ma roznicy pomiedzy nimi w jakosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 G.ówno mnie obchodzi co oferują, ja mam Lg 32x, ma 8Mb buforu i jest ok. Jestem już po 8 piwie (sory za literówki), ale wiem jedno bierz nagrywarkę która ma bufor większy niż 2 MB. Moja 32 Jest szybsza od Lg 48, ale z 2 MB buforu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...