Skocz do zawartości
a_n_y

Ktora byscie wzieli LiteOn 52x24 czy Teac 52x24

Rekomendowane odpowiedzi

Roznica w cenie 10 zl ?? Jutro mam sie zdecydowac.

Za LiteON ma czas dostepu 80ms a teac 100ms.

Za Teac jest czas bezawaryy ok 100 000 h a Liteon 70 000.

Ponoc lite on lamie zabespieczenia safedisc ponat 2,5 a teac do 2,5 niewiem czy to prawda.

Wiec prosze napiszcie co byscie wybrali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam liteonika 48x24x48x ZERO PROBLEMU a wypaliłem juz kolo 2000 płyt, pozatym korekcja błędów nienaganna i na dodatek czyta wszyściutkie płytki, poztym ostatnio przez przypadek nagrałem plytke audio na predkości 48x i odziwo wszystkie czytniki mi ją czytały bezproblemu tak więc POLECAM CI NAGRYWARKI LITEON :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze ja wzialem litona ltr-125s i przeklinam czas w jakim tego dokonalem, pare dni pozniej pojawily sie w mojej wsi 48x24x48 za nizsza cene, a przydalo by sie miec cdrw 24x.. slyszal ktos o takiej przerobce? jak duzo roznica w mechanice jest pomiedzy tymi napedami?

btw po za tym co sam nakrecilem nie mam zastrzezen do co Liteona i bralbym co tansze, czyli wlasnie liteona :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co powiem pewnie zdziwi wielu, ale..

- zakupiłem w lutym zeszłego roku LiteOna 24x. Spaliłem ok 2k płyt cdr, czesto paliłem, czysciłem i próbowałem odczytac dane z cdrw ze zwalonych płyt kumpli oraz moich. Po ok 11 miesiacach nagrywarka odmówiła poprawnosci nagrywania płyt cdrw. Tzn nagrywała, kończąc niby z powodzeniem, ale żadna nagrywarka dostepna mi nie potrafiła zczytac danych, widziała płyte jako czystą. Czyszczenie, wymiana biosu, reklmacja.

- otrzymałem LiteOna 48x24x

Nikt mi nie wmówi ze byłem niezadowolony z poprzedniego sprzetu jak i obecnego. Jednak to co widze u znajomych którzy potrafią przepalic znacznie wieksze ilosci płyty ich "TIKI" zachowują sie wciąz nadzwyczaj rewelacyjnie.

Zapytacie czemu sam nie wybrałem "tika"?

- w momencie kupna pierwszego liteona różnica cenowa była zbyt duża różnica cenowa a gwarancji nie mogłem przeniesc na wymiane liteon->teac.

PS: czy bedziesz potrzebował łamania zabezpieczeń tego poziomu?

- jak czesto robiłes to ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

modele 40x(ileś)x40 i 48x16(lub12)x48 to te same nagrywarki.

model 52x24x52 i 52x32x52 to już nowszy model, czas dostępu 80ms (poprzedni model 100ms) więc można przerobić moją na 52x32x51 ale starsze modele niebardzo na RWx24. tylko w ramach jednej "generacji" można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem LiteOna 40x12x - byl OK

Mam LiteOna 48x24x - jest OK

Znajomy ma 52x24x - takze nie narzeka.

Ale jezeli chodzi o Teaca - to mialem CD-ROM 32x - Lepszego nie widzialem.

Fakt; kumpel ma x32 teac'a od 3 lat i hula nieczyszczony.

Te x48 też były zajebiste. Ale teac x52 to już kaszana :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G.ówno mnie obchodzi co oferują, ja mam Lg 32x, ma 8Mb buforu i jest ok. Jestem już po 8 piwie (sory za literówki), ale wiem jedno bierz nagrywarkę która ma bufor większy niż 2 MB. Moja 32 Jest szybsza od Lg 48, ale z 2 MB buforu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...