Skocz do zawartości
kornel

Słaba wydajność komputera.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam duży problem z moim komputerem.Sprzęt mam dość dobry a wydajność w grach jest wręcz żenująca.

Oto mój zestaw ;

AMD Phenom II x4 940 3.0 GHz nie podkręcany temp w spoczynku 40-43 stopnie.

Dysk 80 GB

Ramy 1 kość elixir 1 GB ddr2 i 512 mb ocz

Gigabyte GA-MA770-UD3

Sapphire radeon 4850 vapor-x 512 mb temp w spoczynku 35 stopni

Corsair 400W CMPSU-400CXEU

Windows xp 32 bit

Nic się nie przegrzewa,sterowniki do karty najnowsze,bios też zaktualizowany,w grach wydajnośc jest strasznie małą np. w cod4 na rodziałce 1024 i średniej grafice mam 150-200fps i momentami spadaja do 10-20,na starym komputerze miałem 250fps stałe,gta4 wgl nie ma mowy o graniu ściny straszne,ogólnie w żadne z nowszych gier nie pogram.Nie mam pojęcia od czego tak jest,czy zasilacz jest dobry to tego zestawu? Myślałem nad zmianą na mocniejszy,ale najpierw wole zapytać na forum.

Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam.

Edytowane przez kornel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw pozbądź się tej 512, nie montuje się modułów o różnych pojemnościach. Sprawdź taśmę od dysku i podepnij inny dysk. Zasilacz jest imo wystarczający do tego sprzętu, wątpię żeby tutaj był problem.

• Downvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw pozbądź się tej 512, nie montuje się modułów o różnych pojemnościach. Sprawdź taśmę od dysku i podepnij inny dysk. Zasilacz jest imo wystarczający do tego sprzętu, wątpię żeby tutaj był problem.

co ty gadasz za kretynizmy ?

ramu jest troche malo ale IMO najpierw dokupic ramu ;]

np kosteczke 2 giga co w systemie 32bit byloby maxem ( 3,5 giga )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi