knrdz Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Wie ktoś moze w jakim sklepie i jaka jest ta zniżka na Shoguna 2 z urodzinowego cd-action? W żadnym sklepie. Przy zamówieniu rocznej prenumeraty jest opcja, w której za o 60 zł więcej dostaje się Shoguna 2 albo Homefront. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Ktoś może już "męczy" pełną wersję ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 Mi wczoraj cos odbilo po kilku piwach i zaszedlem do sklepu ;) poki co mecze multi, z singlem poczekam na pacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 I jak wrażenia z gry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Jest troche bledow, ale nie utrudniaja one jakos specjalnie gry... Na przyklad po kilku wygranych bitwach bez przegranej dodalo mi ceche "tchorz bez honoru" :D system awansowania generala tez mi sie srednio podoba, ale moze to jeszcze dopracuja. Za kazdy punkt, ktory mozemy dodac do drzewka umiejetnosci przywodcy placimy o 50$ wiecej. Utrudnia to zrobienie stalej armii, non stop trzeba mixowac. W tym momencie przy malych bitwach na wojsko mam 5000$ (co daje ~7 jednostek), a sam general kosztuje ponad 1000 :/ Co nie zmienia faktu, ze dla fanow strategii jest to must have ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORZECH1976 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Znalazł ktoś gdzieś jakąś konkretą date wypuszczenia patch-a z dx11 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 mial byc miesiac po premierze, tylko tyle mowili chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 (edytowane) <p>Miłośnicy komputerowych strategii w realiach historycznych, przez twórców gier nie są nadmiernie rozpieszczani. Tytułów stricte historycznych wychodzi relatywnie mało, a jeśli już się takowe pojawiają, to zazwyczaj skupiają na wydarzeniach II Wojny Światowej lub ewentualnie czasach współczesnych. Jedynym studiem, które regularnie dba o miłośników wojen dawniejszych (i przy okazji konsekwentnie omija konflikty współczesne), jest brytyjskie Creative Assembly. Jego ciesząca się ogromną popularnością seria Total War, łącząca w unikalny sposób turową grę strategiczną z taktycznym RTSem, wystartowała w 2000 roku z Shogun: Total War. Następnie na przestrzeni lat poprowadziła graczy od starożytnego Rzymu poprzez Średniowiecze, aż do wojen napoleońskich. W tym roku historia zatoczyła koło i studio wróciło do korzeni serii, odświeżając pierwszy jej tytuł. Czy Total War: Shogun 2 dorównuje obsypanemu nagrodami poprzednikowi? Zapraszamy do lektury!</p> <p class="rteright"><b>Autor: </b>Costi - Michał Kościelak</p> RECENZJA TOTAL WAR SHOGUN 2 - PUREPC.PL Edytowane 10 Maja 2011 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Shogun 2: Total War dostanie DLC | Gambler.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 gra naprawde fajna :D mam wszystkie 3 DLC jakie były [licząc ten premierowy dołączany do gry] czekam na ten dlc, zapowiada sie fajna zabawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) <p>Studio Creative Assembly niejednokrotnie fundowało graczom wycieczki w czasie i przestrzeni, oferując możliwość toczenia konfliktów zbrojnych w różnych okresach historycznych. Ich ostatnie wielkie dzieło - Total War: Shogun 2 - było jednocześnie powrotem do chlubnych korzeni serii, wszak od pierwszego Szoguna wszystko się zaczęło. Brytyjskie studio najwyraźniej jednak lubi Kraj Kwitnącej wiśni, gdyż po raz kolejny mamy okazję odwiedzić tę piękną krainę. Mieliśmy sposobność już oglądać złoty wiek szogunatu, natomiast teraz przyjdzie nam poznać upadek tego dumnego ustroju. Jednak na uzbrojonych w katany samurajach się nie skończy, mamy bowiem okazję toczyć bitwy rodem z filmu "Ostatni Samuraj" - z użyciem broni palnej. Zawitamy w drugiej połowie XIX wieku, kiedy to cesarz Japonii postanowił upomnieć się o należną mu władzę, a europejskie i amerykańskie misje handlowe (i nie tylko) pukały do portów bram. Poprzecie nowy czy stary porządek? A może sami sięgniecie po władzę? Witajcie w Total War: Shogun 2 - Zmierzch Samurajów!</p> <p class="rteright"><b>Autor:</b> Costi - Michał Kościelak</p> Recenzja Shogun 2: Zmierzch Samurajów - Katany vs karabiny - PurePC Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Dwie kwestie odnośnie grafiki 1. Czy na mojej konfiguracji gra ze wszystkim co się da powinna osiągnąć pełną płynność? Mam ok 30 klatek ze spadkami. 2. Występuje u mnie problem z grafiką. Kiedy mam włączone SSAO, a kamera znajduje się blisko ziemi to widać na części ekranu jakby cienie się oderwały i były w powietrzu - jakby SSAO działało na powietrze czy chmury. Trudno to opisać, a screen mi nie wyszedł. Wiecie może co z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2012 1. ja na swoim sprzęcie [podpis] na max prawie all [wygładzanie etc. tylko x2] tylko jak w czasie bitwy klikne przewijanie [przyśpiesze] to gra potrafi rwac głównie jak więcej wojska jest [oddziały max wielkości :P ] 2. hmmm u mnie nieudało mi się czegoś takiego wyłapać, all jest ok. to wygląda na błąd gry lub sterowników [strzelam troche] Troche nas jest tutaj [na PurePC co grywaja w shoguna 2] można by było jakieś wspólne gry porobić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Co do błędu w grafice to wygląda na to, że problem był ze sterownikami. Zainstalowałem WHQL i zdaje się, że pomogło. Co do gry wspólnej to jestem na tak, ale chyba jeszcze dla mnie za wcześnie. Dopiero zaczynam grać więc zebrałbym ostre baty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2012 z komputerem dajesz rade na normalu? :P jak tak to niejest zle :P pociesze cie... ostatnio zagrałem 4 bitwy w trybie podboju awatara [pierwsze bitwy tego typu, wczesniej jakos niechiało mi sie] i trafiłem na 4 gosci którzy mieli lepsze wojsko wyższy poziom generała etc... wszystkich rozjechałem... oni wogóle niepotrafili grać... a takich jest bardzo dużo zawsze można zagrać kampanie w trybie multi i w sojuszu zagrać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Na razie jestem na poziomie samouczka. Wcześniej grałem w medieval 1 i nieco w 2. Trochę się wszystko pozmieniało. Co do samych bitew to zawsze jakoś dawałem radę. Najwięcej czasu zajmuje mi ogarnięcie gospodarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...