Skocz do zawartości
highonfire

dysk twardy kupiłem ale...

Rekomendowane odpowiedzi

kupiłem w sklepie ardero dysk twardy przyszedł do mnie kurierem zapakowany w koperte bomblekową i standardowe plastikowe opakowania

oczywiscie dysk nie działa (jakby ktos myslał ze wysyłając kurierem paczke jest jakos lepiej traktowana to jest w bledzie bo dorabiałem jako magazynier)

teraz chcą abym wysłał ten dysk na swoj koszt i jeszcze pewnie beda chcieli abym opłacił wysyłke z powrotem

mam jakies prawa w tym momencie jako poszkodowany bo naprawde trzeba byc idiotą zeby wysłac dysk twardy w ten sposob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Debile w sklepie.... innego słowa nie znam ( tzn znam ale nie powiem)

Kurna seashell + koperta bombelkowa ...to za mało to dtego powinno być jeszcze pudło kartonowoe wypełnione styropianem/ innym materiałem tłumiacym.

Dla mnie tez firma która popełniła taki bład w pakowaniu delikatnej przesyłki powinna sama przyjąć na siebie koszt transportu bo to ich wina...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sklep, który sprzedaje RTV i AGD [i jakąś bieliznę erotyczną :blink: ] wszelkiego rodzaju, raczej nie chce się bawić w pakowanie produktów, bo z reguły są one dobrze zabezpieczone.

Sprzęt komputerowy powinno się kupować w sklepie komputerowym (chyba że dysk to prawdziwa okazja). Wtedy jest większa szansa, że rozgarnięty człowiek zapakuje go solidnie. Oczywiście, bez urazy ;)

ed. Na opineo sklep ma dobre recenzje, ale dotyczą one właśnie sprzedaży ciuchów (które trudno uszkodzić w transporcie), więc są o kant pupy w tym przypadku.

Edytowane przez zzizzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie chodzi o to, by kupować sprzęt w konkretnych sklepach komputerowych, a nie tego typu jak ten Aredro. Takich sklepów powstało mnóstwo. Wystarczy wpisać w Opineo jakiś produkt i mamy całą listę. Nie twierdzę, że wszystkie te sklepy są złe, bo są takie co mogę śmiało polecić. Ale w żadnym z nich nie kupowałem sprzętu komputerowego typu dysk. Jak już to gry, karty pamięci, ładowarki, kable A/V itp. rzeczy. Sprzęt komputerowy już lepiej kupować w znanych sklepach komputerowych, które głównie tym się zajmują. Nie będę tu robił reklamy, ale zawsze mogę coś polecić na PW. Na forum też można się dowiedzieć co nieco o danych sklepach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli pozostało ci opakowanie ( nawet podarte ) to zrób temu zdjecie jako dowód itd.... oraz napisz im co myslisz o takim sposobie pakowania ( mozesz nawet im powiedziec jak powinno to wygladać poprawienie )

Devil : Ja w sklepach i to z pobliża kupuje na GW tylko to co moze paść ( właśnie dyski i mobo ) reszta nawet jak ją szlag trafi to nie bedzie płaczu ( graty o małej wartości ) -

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi