highonfire Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 kupiłem w sklepie ardero dysk twardy przyszedł do mnie kurierem zapakowany w koperte bomblekową i standardowe plastikowe opakowania oczywiscie dysk nie działa (jakby ktos myslał ze wysyłając kurierem paczke jest jakos lepiej traktowana to jest w bledzie bo dorabiałem jako magazynier) teraz chcą abym wysłał ten dysk na swoj koszt i jeszcze pewnie beda chcieli abym opłacił wysyłke z powrotem mam jakies prawa w tym momencie jako poszkodowany bo naprawde trzeba byc idiotą zeby wysłac dysk twardy w ten sposob Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2010 Debile w sklepie.... innego słowa nie znam ( tzn znam ale nie powiem) Kurna seashell + koperta bombelkowa ...to za mało to dtego powinno być jeszcze pudło kartonowoe wypełnione styropianem/ innym materiałem tłumiacym. Dla mnie tez firma która popełniła taki bład w pakowaniu delikatnej przesyłki powinna sama przyjąć na siebie koszt transportu bo to ich wina... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.. Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2010 Tak zapakować dysk to po prostu żenada , ktoś kto tak zapakował Dysk Twardy to kompletny idiota ... Dlatego powinien sam pokryć koszty przesyłki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
highonfire Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2010 (edytowane) interesuje mnie bardziej strona prawna tego bo na prośby o wysłaniu kuriera nie chcieli przystac Edytowane 31 Lipca 2010 przez highonfire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2010 Jak oddasz dysk z niezgodnosci towaru z umową to ustawa narzuca na nich obowiązek zwrotu kosztów przesyłki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2010 Napisz jaka to firma tak wysyła sprzęt, aby było wiadomo od kogo nie kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
highonfire Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2010 www.ardero.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2010 (edytowane) Sklep, który sprzedaje RTV i AGD [i jakąś bieliznę erotyczną :blink: ] wszelkiego rodzaju, raczej nie chce się bawić w pakowanie produktów, bo z reguły są one dobrze zabezpieczone. Sprzęt komputerowy powinno się kupować w sklepie komputerowym (chyba że dysk to prawdziwa okazja). Wtedy jest większa szansa, że rozgarnięty człowiek zapakuje go solidnie. Oczywiście, bez urazy ;) ed. Na opineo sklep ma dobre recenzje, ale dotyczą one właśnie sprzedaży ciuchów (które trudno uszkodzić w transporcie), więc są o kant pupy w tym przypadku. Edytowane 31 Lipca 2010 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2010 Niestety debilizm i patologia niektórych zachowań w naszych sklepach nie zna granic. Skoro sprzedajemy jakiś produkt, to róbmy to z głową. Jeżeli nie mamy o czymś pojęcia, to dajmy sobie spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2010 Ogólnie chodzi o to, by kupować sprzęt w konkretnych sklepach komputerowych, a nie tego typu jak ten Aredro. Takich sklepów powstało mnóstwo. Wystarczy wpisać w Opineo jakiś produkt i mamy całą listę. Nie twierdzę, że wszystkie te sklepy są złe, bo są takie co mogę śmiało polecić. Ale w żadnym z nich nie kupowałem sprzętu komputerowego typu dysk. Jak już to gry, karty pamięci, ładowarki, kable A/V itp. rzeczy. Sprzęt komputerowy już lepiej kupować w znanych sklepach komputerowych, które głównie tym się zajmują. Nie będę tu robił reklamy, ale zawsze mogę coś polecić na PW. Na forum też można się dowiedzieć co nieco o danych sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Jesli pozostało ci opakowanie ( nawet podarte ) to zrób temu zdjecie jako dowód itd.... oraz napisz im co myslisz o takim sposobie pakowania ( mozesz nawet im powiedziec jak powinno to wygladać poprawienie ) Devil : Ja w sklepach i to z pobliża kupuje na GW tylko to co moze paść ( właśnie dyski i mobo ) reszta nawet jak ją szlag trafi to nie bedzie płaczu ( graty o małej wartości ) - Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...