Skocz do zawartości
plastekk

program podobny do procoder 3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,

Kolega który nagrywa i edytuje filmy ( wesela ) korzysta z takich programów jak Edius 5 i procoder 3 który się ostatnio sypie i po włączeniu jest błąd

Failed to start the application

Usb Dongle key not installed

bla bla bla

Czy jest jakiś alternatywny program do tego procoder 3? W ogóle się na tym nie znam , a chce mu pomóc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli kosił pieniądze za nagrywanie wesel, korzystając z nielegalnego oprogramowania, to popełnił przestępstwo...

Głupotą IMO jest w ogóle pisanie tu o takich rzeczach, nie mówiąc o przyznawaniu się do tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edius 5 jest w pełni legalny , posiada wszystkie klucze , pudełka i paragony dlatego nie ma się co burzyć. Byłem u tego człowieka dziś i szuka alternatywy do procoder 3 który jest dobry ale kosztuje 900zł

kolejne pytanko.

Ten Edius 5 nieźle męczy jego kompa ( quad 8200 i słabe gpu 6800 GT )

Mam zamiar mu kupić 260 GTX i tu pytanie czy ta grafika spisze się w takim zastosowaniu? Przy efektowanych przejściach z jednej sceny do drugiej czy elementach 3D po prostu film się tnie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edius 5 jest w pełni legalny , posiada wszystkie klucze , pudełka i paragony dlatego nie ma się co burzyć. Byłem u tego człowieka dziś i szuka alternatywy do procoder 3 który jest dobry ale kosztuje 900zł

kolejne pytanko.

Ten Edius 5 nieźle męczy jego kompa ( quad 8200 i słabe gpu 6800 GT )

Mam zamiar mu kupić 260 GTX i tu pytanie czy ta grafika spisze się w takim zastosowaniu? Przy efektowanych przejściach z jednej sceny do drugiej czy elementach 3D po prostu film się tnie .

Chce zarabiac to niech placi, 900zl to nie jest duzo, jedno zlecenie i ma... ;) Ale nie o tym temat.

Co do grafiki - program musi oblugiwac CUDA albo jakis inny system akceleracji przez GPU, w przeciwnym przypadku kupowanie GTX mu tylko rachunki za prad podniesie ;)

Zajrzalem na strone Grass Valleya i Edius ma wpisane "GPU-accelerated 3D transitions", wiec powinno dzialac, musielibyscie sie blizej w dokumentacje zaglebic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie wiem że można wymienić i procka ale nie chce obciazać chłopaka ze wsi który ledwo daje rade.

Edius 5 to całkiem nowy program także powinnien wykorzystać nowe fjuczersy od NV.

Dzięki za odp , w takim razie szukam ww grafiki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi