dax Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2010 Witam. Zależy mi na lekkim przyspieszeniu komputera poprzez wymiane/dodanie dysku/dysków (gdyż i tak w październiku będę zmieniał całą konfiguracje, dlatego dyski chce kupić już teraz). Głównym moim powodem dla kupna dysku jest zastosowanie go jako całości do cache Adobe Premiere aby przyspieszyć rendering. Pytanie moje jest następujące: co byłoby w tym wypadku bardziej wydajniejsze - OCZ Vertex 30GB czy np. 2x Samsung HD502HJ w RAID 0? Pozdrawiam Paweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2010 (edytowane) "Bardziej wydajniejsze" (:D) w Twoim wypadku sa na pewno transfery liniowe jak to przy edycji Video. Tym się kieruj przede wszystkim. Niskie czasy dostępu mogą tez poprawić komfort pracy z programem. Proponowałbym jeden Vertex 2 w zamian macierzy OCzTECH OCz SSD Vertex2 Series 60GB SATA2 2,5cala (OCzSSD2-2VTXE60G) - porównanie cen w sklepach jest znacznie szybszy od starych Vertexów. EDIT Nie wiem czemu ale wydawało mi się że pytasz tez o Raid na tym Vertexie :) Mój błąd, w tym wypadku lepiej Raid 0 z HDD. Bo rozumiem że inna kasa w chodzi w rachube... Edytowane 2 Sierpnia 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2010 imo lepszy wybor to raid0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...