aldam Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam, Poszukuję szybkiego i cichego dysku 2,5". Dysk będzie wykorzystywany na system, więc myślę, że 7200 będzie najlepszą opcją. Pojemność. Myślę o jednym talerzu 250gb lub dwóch łącznie 500gb. Na razie mój typ to hitachi 7k500 Travelstar 7K500 | Travelstar | Mobile | Internal Drives | Hitachi Global Storage Technologies Będę wdzięczny za opinie i inne propozycje. Edytowane 2 Sierpnia 2010 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Mam znacznie lepszy typ, Seagate Momentus 4.7200 Bardzo ciche, i naprawdę szybkie jak na 2.5" - ogólnie udana seria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Po analizie kilku testów mam 3 typy hitachi 7k500 seagate momentus 4 WD bekt z nowej serii Wszystkie 7200, w wersji 500gb posiadają 2 talerze. Są dostepne wersje z jednym talerzem 250gb. Nie znalazłem nigdzie żadnego porównania 500gb - 250gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Hitachi 7k500... moj faworyt... Miałem w łapach serie 250gb i szybciej wstajacego sysa nie widziałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Hitachi 7k500... moj faworyt... Miałem w łapach serie 250gb i szybciej wstajacego sysa nie widziałem... Właśnie najbardziej skłaniam się ku temu dyskowi właśnie o pojemności 250gb. Do jakich hdd go porównywałeś? Jak głośność, wibracje itp.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Powiem ci ze niestety nie miałem duzo czasu by nim sie pobawić ( non stop siedział w lapsie) Cichy chrobot głowic był słyszalny ale nie było to męczace.. ( w porówaniu do serii HTS541612J9SA00 120GB która mam w przenosnym) to wręcz był niesłyszalny... Nie pamietam juz testów z hd tume itd ale to własnie podobny dysk zastapi któregoś dnia Seagate 250GB w lapsie mojej pięknej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...