tomcyk Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Witam... szukam jakiegoś softa który by mnie obudził rano tzn zebym se ustawił jakis kawałek w winampie i zeby na okreslona godzine włączył sie komp i zaczął grać:):):) :twisted: :twisted: W sumei to byłbvym wdzieczny za jakies podpowiedzi jeszcze dzisiaj..z racji tego ze nie ma mnie co obudzic jutro rano:) Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Ustaw sobie w biosie na wybraną godzine włączenie kompa, ustaw automatyczne logowanie w systemie , wrzuc playliste do autostartu i bedzie grało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil>>> Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 A wierzy hi-fi nie masz?? Ustawiasz na jakąś godz Cd albo radio i jest Miło i przyjemnie. Bo komp nie zawsze musi się włączyć(różnie to bywa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Nie kazdy ma wieze , u mnie komp robi za wieze, i sam jestem ciekaw czy ktos poda jakis ciekawy link do takiego programu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Nie kazdy ma wieze , u mnie komp robi za wieze, i sam jestem ciekaw czy ktos poda jakis ciekawy link do takiego programu... Sposób na budzenie opisałem wyżej . Jak sobie wyobrazasz program który by włączył kompa kiedy jest wyłączony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Sposób na budzenie opisałem wyżej . Jak sobie wyobrazasz program który by włączył kompa kiedy jest wyłączony.u mnie komp chodzi non-stop , wiec z tym nie ma problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 tez, niekazdy ma w biosie opcje wlączania czasowego kompa a zostawianie kompa na cała noc to tez nie rozwiązanie jezeli ktos nocami zostawia wyłaczony :) , mozna ten problem rozwiązac kupują cczasowy włącznik ktory sie podpina do listwy zasilającej kompa, tylko ze te tansze wlaczniki czasem maja dokladnosc do okolo 10 minut 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 w biosie????a jak tam sie to nazywa???? z tego co wiem to komp moze przejsc z stan czuwania...czy jkaos tak.....wiec nie trz bedzie go wyłącząć zuppełnie..... a softa nikt nie zna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 ale co mialby robic wg. ciebie ten soft ? , wlaczac ci kompa o danej godzinie ? (soft dzialajacy na wylaczonym kompie - paradox) jesli ma tylko odpalac winampa to w harmonogramie zadan ustaw sobie dany plik mp3 zeby sie odtwarzal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 ok SGJ pisał ze moszna to w biosie ustawić?????gdzie to sie robi??? o ile możliwe.....:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikyo Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Jezeli nie jest konieczne zeby komputer mial sie sam wlaczac, to rozwiazaniem jest Hyper Alarm v3.0 Ustawia sie godzine i o tym czasie uruchamia sie winamp radosnie nam przygrawajac 8) P.S. Kiedy sam szukalem takiego softu, to o HA przeczytalem na... tym forum. Wystarczylo wcisnac szukaj :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 a po co jak mozna Harmonogramem? co za duzo softu to niezdrowo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 ok SGJ pisał ze moszna to w biosie ustawić?????gdzie to sie robi??? o ile możliwe.....:( W opcjach zarzadzania energią, .powinna być pozycja RTC Alarm Power ON lub podobna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 a po co jak mozna Harmonogramem? co za duzo softu to niezdrowo :)...a harmonogram to co jest ? nie soft ? ;D /joke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 SGJ własnie rozkminiłem sobie to wczoraj...ale nic sie nei dzialo qrde... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 A wierzy hi-fi nie masz?? Ustawiasz na jakąś godz Cd albo radio i jest Miło i przyjemnie. Bo komp nie zawsze musi się włączyć(różnie to bywa)dokladnie jakby to co jako awaryjnego budzika mozna uzyc komorki [wiadomo ze niezawsze w nocy prad leci] :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻYWIEC Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Proponuję budzik na targu za 3 zł (NIEZAWODNE) - dla pewności można kupić 2. Jeżeli chodzi o kompa, to miałem takie ustawienia jak koledzy proponują z biosem ( inaczej się nie da!) za śp. (świętej pamięci) WIN98 i zawsze startował, ale nie zawsze działał autostart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 a po co jak mozna Harmonogramem? co za duzo [zewnetrznego] softu to niezdrowo :)...a harmonogram to co jest ? nie soft ? ;D /joke grrrrr.... :P Proponuję budzik na targu za 3 zł (NIEZAWODNE) - dla pewności można kupić 2.Chyba, ze ktos ma Alarms resistance (tak jak ja ;) ). Takie budziki z targow w zyciu by mnie nie obudzily. Mam taki co wyje jak glupi a i tak moge przy nim spokojnie spac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Popieram Żywca i FiDO'a- Budzik Alarm Made in Taiwan. Na kompa był kiedyś programik Buzzer Alarm, ale to musi być komp włączony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 ja mam budzik made in moja starsza , i to jest jedyny budzik jaki jest w stanie mnie zmusic do otwarcia oczu po 4-5h spania ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...