f1sz Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam, Mam problem z udostępnieniem połączenia internetowego. Komputer stacjonarny (Windows 7 Home Premium) jest podłączony kablem LAN, łączy się z internetem za pomocą PPPOE. Chcę udostępnić internet na laptopa (Windows Vista Home Premium SP2) za pomocą dongla WiFi USB (TP-Link TL-WN321G). Gdy próbuje 'ręcznie' udostępnić połączenie wyskakuje błąd: "Nie można włączyć dostępu współdzielonego. Błąd: 0x80004005: Nieokreślony błąd." Próbowałem też udostępnić internet za pomocą kreatora Tp-Linka, ale wyskakuje błąd 'ICS error'. Dodam, że firewall w systemie jest wyłączony, antywirus też. Komputery bez problemu łączą się ze sobą, lecz nie ma internetu (wiadomo...). //EDIT: Czy jest jakiś program, który umożliwi mi udostępnienie internetu bez używania ICS? Ściągnąłem Connectify 2.1 Beta1, internet działa, lecz wczytywanie strony trwa wieki i w dodatku nie wyświetlają się wszystkie elementy... Edytowane 3 Sierpnia 2010 przez FsH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1sz Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Przepraszam, że post pod postem. Zmieniłem kartę sieciową na TP-LINK TL-WN551G PCI (chipset Atheros AR5005G), na stronie microsoftu znalazłem listę procesów, które powinny być włączone aby ICS działało (oczywiście przestawiłem je wszystkie w tryb auto). Teraz podczas próby udostępnienia połączenia internetowego (Połączenie PPPOE) do bezprzewodowej karty sieciowej wyskakuje błąd 765 - Nie można włączyć dostępu współdzielonego. Internet Connection Sharing cannot be enabled. A LAN connection is already configured with the IP adress that is required for automatic IP adressing. Z tego co wiem, to ICS potrzebuje dla siebie IP 192.168.0.1, które NIE jest zajęte (wszystkie połączenia uzyskują automatycznie IP). Poniżej log z ipconfig: Karta PPP Połączenie szerokopasmowe: Sufiks DNS konkretnego połączenia : Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 10.0.0.22 Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.255 Brama domyślna. . . . . . . . . . : 0.0.0.0Karta bezprzewodowej sieci LAN Połączenie sieci bezprzewodowej 9: Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony Sufiks DNS konkretnego połączenia :Karta bezprzewodowej sieci LAN Połączenie sieci bezprzewodowej 8: Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony Sufiks DNS konkretnego połączenia :Karta Ethernet Połączenie lokalne: Sufiks DNS konkretnego połączenia : Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 172.16.200.250 Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Brama domyślna. . . . . . . . . . : 172.16.200.1Karta Ethernet VirtualBox Host-Only Network: Sufiks DNS konkretnego połączenia : Adres IPv4 autokonfiguracji . . . . : 169.254.122.98 Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.0.0 Brama domyślna. . . . . . . . . . : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzihs Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zdaje sie ,ze jak ICS to nie moze byc wlaczone udostepnianie neta na sieciowce podlaczonej do ISP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1sz Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Temat do zamknięcia, wszystkie błędy były spowodowane tym, że w usługach był wyłączony Windowsowy Firewall, teraz bez problemu mogę udostępniać internet :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...