Skocz do zawartości
grzegorzps

Zestaw z i5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Taki oto zestaw pod ocenę:

Intel Core i5 750

Asus P7P55D LE

Chłodzenie: Zalman CNPS10X Performa?

Ram 2x2 GB 1333MHz: Corsair, Patriot, Goodram?

Grafika: GT240 1GB DDR5, GTS250 1GB DDR3?

Obudowa: Thermaltake V3?

Zasilacz mam: Amacrox Warrior 460W

Zastosowanie: obróbka zdjęć, net, od czasu do czasu gry.

Myślę o niewielkim OC.

Zestaw w miarę cichy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ram - co tansze.

Grafika - przepraszam, ale rozrzut cenowy miedzy tymi kartami jest spory :P Miedzy nimi jest 5670, 4850. Do gier - 4850 badz GTS250 ale jesli cenowa roznica bedzie w granicy 10-15zł. Do CS4 or5 to 5670 bo ma obsługę OpenGL 4.0 a GTS tylko 2.1

Strona Nviidi mówi co innego niż pudełko, być może sterowniki dodały obsługę 3.0 ;)

Edytowane przez Prolog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisałem, strona NV mówi o 3.0 ale u nich każde źródło mówi co innego ;] Z ATI masz to.

Absolutnie nie warto kupować za 350 zł GT240 i to tyle, a do GTS'a dopłacać nie warto bo też jest za drogi. Ogólnie nie warto brać żadnej z nich. Do grafiki poleciłem 5670 i byłby to najlepszy wybór, bo jest nowoczesna, oszczędna i przy tym wydajna (znacznie lepsza od GT240). Jeśli chcesz coś mocniejszego to 4850 lub GTS ale 4850 jest tak samo wydajny a można mieć 1GB za 335 (Asus) 350 (gigabyte) zł czy nawet najdrożej Sapphire z radiatorem za 405 zł. Radek lepiej się kręci. A przy GTS'ie sprawdź czy nie jest to wersja Green lub Eco albo inne g o w n o z obniżonymi zegarami (oby tylko).

Edytowane przez Prolog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi