Kwazor Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Słuchajcie mam dostęp do 2 sieci bezprzewodowych.. I czy majac 2 karty wi-fi oraz (jakiś soft o ile istnieje ) złozyć " raid" sieciowy ? Jest wogole coś takiego możliwe ? Wiem ze może dziwne pytanie ale ... kto nie pyta ten nic nie wie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 (edytowane) Standartowo windowsie masz tylko jedną bramę, nie da się korzystać z dwóch wyjść na świat na raz. Chyba że jakaś aplikacja dodatkowa potrafi to robić. Edytowane 3 Sierpnia 2010 przez Aquarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Swego czasu sieciówki zintegrowane na chipsetach nForce pozwalały programowo stworzyć coś takiego ale nie miałem możliwości sprawdzenia, poza tym było to przewodowe i nie jestem pewien czy możliwe było korzystanie z dwóch sieci jednocześnie czy n zasadzie mostkowania jak jedno padło to drugie działało. Miałem taki bajer daaaawno dawno temu na NF200 Ultra i Win2k3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 (edytowane) Jeżeli chodzi Ci o to, abyś mógł uzyskać przepustowość dwóch łącz na jednym komputerze to rozsądnym rozwiązaniem jest zakup wl-1600gl + tomato dualwan mod i dodatkowo jednego ap(wisp), bądź dwóch jeżeli będziesz chciał dodatkowo sygnał ten rozesłać u siebie po domu. Koszt od 200zł do ~270zł, prosta konfiguracja i mnogość funkcji. Edytowane 3 Sierpnia 2010 przez carek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...