Skocz do zawartości
tomaszek71

zmiana senków hd 555 na AKG K 271 MKII - K 272 HD

Rekomendowane odpowiedzi

Osiołkowi ( czyli mnie ) kiedyś dano senki hd 555. Zakupiłem do komputera Asusa Xonara Essence ST ( ma wzmacniacz słuchawkowy ) i po pół roku czegos mi brakuje w odsłuchu. Niby jest ok, jest przestrzeń ale przy muzyce której słucham - klasyka i jazz ten "dziwny" jak dla mnie bas delikatnie biorąc mnie denerwuje. Senki są słuchawkami otwartymi i nie izolują mnie od denerwującego mnie "środowiska" ( teściowa 5 dni w tygodniu ). Moze ktos miał styczność z tymi AKG bo niestety w Rzeszowie odsłuch tego modelu jest niemozliwy a kupować kota w worku to już nie chce ( teściowa to ten przysłowiowy kot przy powiedzeniu przeze mnie tak pzred ołtarzem ). Najbardziej interesują mnie wrazenia odsłuchowe ale wiem że ile uszu to odczucia inne oraz to ze AKG to słuchawki zamknięte to i wrazenia przestrzenne będą inne. Dziękuje z góry za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten "dziwny" jak dla mnie bas delikatnie biorąc mnie denerwuje.

A próbowałeś modyfikacji z odklejeniem pianki (zwiększającej ilość wysokiego basu i zmniejszającej szczegółowość) do której podałem linka w przyklejonym temacie o słuchawkach do gier?

Senki są słuchawkami otwartymi i nie izolują mnie od denerwującego mnie "środowiska" ( teściowa 5 dni w tygodniu ).

Co do słuchawek zamkniętych to weź to pod uwagę że nie tylko nie będziesz słyszeć teściowej ale i dzwoniącego telefonu lub dzwonka do drzwi, co w domu może być dość uciążliwe (np. jak nie usłyszysz listonosza z listem poleconym i będziesz musiał iść po niego na pocztę :P). Zamknięte są raczej dobre do autobusu/pociągu itp. gdzie hałas jest tak duży że otwarte słuchawki się nie nadają. No chyba że uciążliwość dźwięków wydawanych przez teściową jest porównywalna z autobusem czy pociągiem ...wtedy to co innego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi