Enzovelionn Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów! Obecnie jestem w trakcie modernizacji mojego PeCeta po wymianie prawie całego komputera zamierzam też dokupić jakiś porządny RAM DDR3. Specyfikacja: - ASRock N68C-S (mobo; 2 sloty DDR2, 2 sloty DDR3; DDR3-1600, DDR2-1066; non-ECC only) - Chieftec (GPS-450A) 450W (zasilacz) - AMD Athlon II X4 635 2,9Ghz AM3 (procek) - GeForce 250GTS 1GB DK (grafa) Do tego potrzebuję 4GB kości RAM - najlepiej jakbyście proponowali oferty cena/jakość. Budżet około 400 zł. P.S. Czym kierować się przy zakupie RAMu? Taktowaniem czy mniejszą wartością CL? Pozdrawiam, Enzo aka Torghal Edytowane 4 Sierpnia 2010 przez Torghal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Te części już masz? Kup Goodram i zostanie CI trochę kasy. Więcej MHz i niższe CL praktycznie nic Ci nie da. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzovelionn Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 (edytowane) Tak, te części już mam. Poczekam co mają inni do zaproponowania :) Osobiście myślę nad tym ramem GEIL. Jeśli naprawdę nie ma praktycznej różnicy pomiędzy większym taktowaniem, a niższym CL to wybiorę jednak goodram - warto mieć te 100 zł w portfelu. Edytowane 4 Sierpnia 2010 przez Torghal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...