Skocz do zawartości
bbxx

ITX, i3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupiłem sobie obudowę ITX

Cooltek M1 weiß Mini-ITX

do tego zamówiłem (moge zrezygnować jeszcze)

1 x Pamięć DDR3 OCZ 2GB PC1600 CL8 Low Voltage (OCZ3V1600LV2G) = 198,99zł

1 x Płyta główna Gigabyte GA-H55N-USB3 H55 LGA1156 (GA-H55N-USB3) = 346,98zł

1 x Procesor Intel Core i3 530 2.93GHz LGA1156 BOX (BX80616I3530 904852) = 392,99zł

------------------------------------------------------

Podsuma: 938,96zł

Mam pytania

1)Jaki dokupić wentylator/radiator do procka (budy) ? Boxowy raczej nie wejdzie...

2)Jakie napięcia ustawić na procku/pamięci by nie było problemu z zasilaniem? (zasilacz 150W)

(do zestawu bedzie też dysk Samsung 400GB 3.5 cala, DVD nie planuję)

3)Czy lepiej moze przejsc na amd i kupic green Athlona X2 2.7 (no ale wtedy brak usb3, starsza technologicznie mobo) ?

Zastosowanie kompa to głownie programowanie, obróbka grafiki. 0 gier, filmów i innych rozrywek.

Zalezy mi na ciszy...

Mam czas do jutra na decyzję.

Pozdrawiam

BBXX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi się wydaje, że box się zmieści, trudno o niższe chłodzenie. Ewentualnie mógłbyś zdemontować z boxa wentylator, obniżyć trochę napięcie (i3 ma trochę zapasu) i polegać na tym małym wentylatorku wyciągającym. Athlona raczej odradzam, bo jest gorętszy i słaby do obróbki grafiki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi