bbxx Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Witam Kupiłem sobie obudowę ITX Cooltek M1 weiß Mini-ITX do tego zamówiłem (moge zrezygnować jeszcze) 1 x Pamięć DDR3 OCZ 2GB PC1600 CL8 Low Voltage (OCZ3V1600LV2G) = 198,99zł 1 x Płyta główna Gigabyte GA-H55N-USB3 H55 LGA1156 (GA-H55N-USB3) = 346,98zł 1 x Procesor Intel Core i3 530 2.93GHz LGA1156 BOX (BX80616I3530 904852) = 392,99zł ------------------------------------------------------ Podsuma: 938,96zł Mam pytania 1)Jaki dokupić wentylator/radiator do procka (budy) ? Boxowy raczej nie wejdzie... 2)Jakie napięcia ustawić na procku/pamięci by nie było problemu z zasilaniem? (zasilacz 150W) (do zestawu bedzie też dysk Samsung 400GB 3.5 cala, DVD nie planuję) 3)Czy lepiej moze przejsc na amd i kupic green Athlona X2 2.7 (no ale wtedy brak usb3, starsza technologicznie mobo) ? Zastosowanie kompa to głownie programowanie, obróbka grafiki. 0 gier, filmów i innych rozrywek. Zalezy mi na ciszy... Mam czas do jutra na decyzję. Pozdrawiam BBXX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Powinno dac rade na tym zasilaczu. Co do wentylatora - jeżeli box ci sie nie zmiesci to ciezko bedzie znalesc cos innego - wydaje mi sie ze box powinien sie zmiescic, przynajmniej tak powinna byc zaprojektowana obudowa Wysłane z Motorola Milestone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Też mi się wydaje, że box się zmieści, trudno o niższe chłodzenie. Ewentualnie mógłbyś zdemontować z boxa wentylator, obniżyć trochę napięcie (i3 ma trochę zapasu) i polegać na tym małym wentylatorku wyciągającym. Athlona raczej odradzam, bo jest gorętszy i słaby do obróbki grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...