Skocz do zawartości
Piospi

Wybór chłodnic

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry za post pod postem. Nie jestem zbytnio zadowolony z pojedyńczej chłodnicy 360tki Phobyi. Nie daje sobie ona zbytnio rady z podkręconym i5 760 i Fermim.

Mam kilka pomysłów, ale zastanawiam się który z nich będzie najlepszy jeśli chodzi o wydajność:

- 480 + 360

- 360 + 240

- 360 + 280

Jakie byłyby orientacyjne różnice w temperaturach między tymi trzema opcjami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie daje rady, tzn. jaka jest temperatura wody?

Co do pytania, nikt ci tutaj temperatur nie wywróży, najwydajniejsze będzie oczywiście największe rozwiązanie. Lepiej jednak się zastanów nad oceną tego co masz, tzn jaka jest temperatura wody w stresie, czy twoje oczekiwania odnośnie temperatur na procesorze/gpu nie są zbyt wygórowane itp.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz tego na razie nie jestem w stanie napisać, bo czujnika temperatury jeszcze nie zamontowałem. Po prostu myślałem, żeby przy zmianie węża i dołożeniu czujnika dodać chłodnicę. W każdym razie w czasie grania temperatura dochodzi do 60 stopni na rdzeniu przy mocnym OC.

Edytowane przez Piospi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz tego na razie nie jestem w stanie napisać, bo czujnika temperatury jeszcze nie zamontowałem. Po prostu myślałem, żeby przy zmianie węża i dołożeniu czujnika dodać chłodnicę. W każdym razie w czasie grania temperatura dochodzi do 60 stopni na rdzeniu przy mocnym OC.

He He. Zerknij na testy swojego bloku. KLIK

Temperatury masz w normie.

Dodanie kolejnej chłodnicy nic tu nie poprawi. (chyba że wystawisz ją za okno dzięki czemu temp. wody w układzie spadnie).

Przeanalizuj sobie ten test - upewnij się, że rozumiesz o co w nim chodzi i co przedstawiają tabelki i wykresy. Znajdziesz tu odpowiedź na większość swoich pytań. KLIK

Edytowane przez klami85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi