Piospi Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Witam, potrzebuję dwie chłodnice - potrójna i podwójna dla wentyli 120mm. Zastanawiałem się nad Phobyami, ale czy nie warto dołożyć do Black Ice SR1 albo XSPC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateQQ Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Moim i pewnie nie tylko moim zdaniem nie warto. Phobya robi bardzo dobre chłodnice. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Nie warto. Chyba, że masz zamiar używać bardzo mocnych wentyli. Ale zysk i tak nie będzie ogromny. Phobya to bardzo dobra firma i nie będziesz narzekał. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Ok dzięki za opinie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Sorry za post pod postem. Nie jestem zbytnio zadowolony z pojedyńczej chłodnicy 360tki Phobyi. Nie daje sobie ona zbytnio rady z podkręconym i5 760 i Fermim. Mam kilka pomysłów, ale zastanawiam się który z nich będzie najlepszy jeśli chodzi o wydajność: - 480 + 360 - 360 + 240 - 360 + 280 Jakie byłyby orientacyjne różnice w temperaturach między tymi trzema opcjami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Nie daje rady, tzn. jaka jest temperatura wody? Co do pytania, nikt ci tutaj temperatur nie wywróży, najwydajniejsze będzie oczywiście największe rozwiązanie. Lepiej jednak się zastanów nad oceną tego co masz, tzn jaka jest temperatura wody w stresie, czy twoje oczekiwania odnośnie temperatur na procesorze/gpu nie są zbyt wygórowane itp. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 (edytowane) Wiesz tego na razie nie jestem w stanie napisać, bo czujnika temperatury jeszcze nie zamontowałem. Po prostu myślałem, żeby przy zmianie węża i dołożeniu czujnika dodać chłodnicę. W każdym razie w czasie grania temperatura dochodzi do 60 stopni na rdzeniu przy mocnym OC. Edytowane 24 Października 2010 przez Piospi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 I 60 stopni to ma niby byc duzo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 (edytowane) Wiesz tego na razie nie jestem w stanie napisać, bo czujnika temperatury jeszcze nie zamontowałem. Po prostu myślałem, żeby przy zmianie węża i dołożeniu czujnika dodać chłodnicę. W każdym razie w czasie grania temperatura dochodzi do 60 stopni na rdzeniu przy mocnym OC. He He. Zerknij na testy swojego bloku. KLIK Temperatury masz w normie. Dodanie kolejnej chłodnicy nic tu nie poprawi. (chyba że wystawisz ją za okno dzięki czemu temp. wody w układzie spadnie). Przeanalizuj sobie ten test - upewnij się, że rozumiesz o co w nim chodzi i co przedstawiają tabelki i wykresy. Znajdziesz tu odpowiedź na większość swoich pytań. KLIK Edytowane 26 Października 2010 przez klami85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...