deczklav Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Wiec chciałem zakupić aparacik mając do dyspozycji max 500 zeta... Funkcje jakie powinien posiadać: :arrow: Lampa błyskowa :arrow: Rozszerzenie pamięci :arrow: Powinien być zasilany bateriami lub z zasilacza ( nie to co gsmarty, z USB ) :arrow: Najlepiej żeby oprócz robienia fotek nagrywał jakieś avi, służył jako webcam itp... :arrow: Dobrze by było jeżeli miał by LCD z podglądem :P Googlując po necie znalazłem cos co spełnia te wymogi http://uk.special.reserve.co.uk/reviews/cu...code=GG2436#YSN Niestety posiada CMOS a nie CCD. Znalazłem też cos takiego: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...&category=30005 Posiada CCD i też 2.1 MP. Na stronie producenta zobaczyłem fotki pozycji nr 2 i zobaczyłem ze napisy sa w innych miejscach, a kolor tego srebrnego badziewia po lewej jest w oryginale czarny ( lub fotka im tak wyszła... :? ). Jestem ciekaw czy w tych aparatach te 2.1 MP to jakaś sciema... 8O Który wdłg Was najlepiej się spisze :?: Czy możecie podąć mi jeszcze jakieś przykłady takich aparatów :?: Może już ktos z Was ma taki sprzęt i mogłby porobic kilka fotek :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Ad. link pierwszy... MERCURY DELUXE CLASSIC 2.1M - lampa błyskowa - matryca 2.1 megapixela - wbudowane 8MB slot na dodatkową pamięć - rozdzielczości 1280x1024 [32 zdjęcia], 640x480 - zasilanie baterie lub akumulatorki - nagrywa filmiki, posiada także funkcje dyktafonu - cena 438zł (juz z Vat) to chyba najważniejsze co należało wymienić... przykłady zdjęć zrobionych przez mojego kumpla: Foto1 Foto2 Foto3 Foto4 Foto5 Foto6 Foto7 Foto8 to chyba wszystko co odemnie :wink: ps. niewyraźność niekórych zdjęc wynika z tego, że mój kumpel dopiero uczy się aparatu i robić nim zdjecia... zresztą za taką cenę nie mozna zbyt wiele wymagać? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deczklav Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Ad. link pierwszy... MERCURY DELUXE CLASSIC 2.1M - lampa błyskowa - matryca 2.1 megapixela - wbudowane 8MB slot na dodatkową pamięć - rozdzielczości 1280x1024 [32 zdjęcia], 640x480 - zasilanie baterie lub akumulatorki - nagrywa filmiki, posiada także funkcje dyktafonu - cena 438zł (juz z Vat) to chyba najważniejsze co należało wymienić... przykłady zdjęć zrobionych przez mojego kumpla: Foto1 Foto2 Foto3 Foto4 Foto5 Foto6 Foto7 Foto8 to chyba wszystko co odemnie :wink: ps. niewyraźność niekórych zdjęc wynika z tego, że mój kumpel dopiero uczy się aparatu i robić nim zdjecia... zresztą za taką cenę nie mozna zbyt wiele wymagać? :) No w porównaniu z webcamami to o niebo lepsze. :P Tak ogólnie to qmpel zadowolony jest z zakupu :?: Mógł by zrobić jeszcze kilka fotek jakiegoś przedmiotu z bliska ( np. jedna w dzień a druga z użyciem lampy błyskowej ), i nakręcić kilkusekundowy film :?: THX za re & foty 8) PS: One nie były robione w max rozdziałce :?: 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deczklav Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Noo czy nikt więcej się nie podzieli swoją opinią :?: :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deczklav Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 No jednak nikt inny nie ma nic do napisania... :P Chyba zaqpie tego MERCURY, widziałem zdięcia robione na najwyższej rozdziałce wieczorkiem i są bardzo dobre 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Ad. link pierwszy... MERCURY DELUXE CLASSIC 2.1M - lampa błyskowa - matryca 2.1 megapixela - wbudowane 8MB slot na dodatkową pamięć - rozdzielczości 1280x1024 [32 zdjęcia], 640x480 - zasilanie baterie lub akumulatorki - nagrywa filmiki, posiada także funkcje dyktafonu - cena 438zł (juz z Vat) to chyba najważniejsze co należało wymienić... przykłady zdjęć zrobionych przez mojego kumpla: Foto1 Foto2 Foto3 Foto4 Foto5 Foto6 Foto7 Foto8 to chyba wszystko co odemnie :wink: ps. niewyraźność niekórych zdjęc wynika z tego, że mój kumpel dopiero uczy się aparatu i robić nim zdjecia... zresztą za taką cenę nie mozna zbyt wiele wymagać? :) No w porównaniu z webcamami to o niebo lepsze. :P Tak ogólnie to qmpel zadowolony jest z zakupu :?: Mógł by zrobić jeszcze kilka fotek jakiegoś przedmiotu z bliska ( np. jedna w dzień a druga z użyciem lampy błyskowej ), i nakręcić kilkusekundowy film :?: THX za re & foty 8) PS: One nie były robione w max rozdziałce :?: 8O ad. ps.. były robione w 1280x1024, ale ja je troche zmniejszyłem na swoje potrzeby... ad. twoja proźba to będzie ciężko, poniewaz nie widuje sie z tym kumplem na codzień, a na dodatek niedługo wyjeżdżam i nie mam za bardzo czasu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deczklav Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Ad. link pierwszy... MERCURY DELUXE CLASSIC 2.1M - lampa błyskowa - matryca 2.1 megapixela - wbudowane 8MB slot na dodatkową pamięć - rozdzielczości 1280x1024 [32 zdjęcia], 640x480 - zasilanie baterie lub akumulatorki - nagrywa filmiki, posiada także funkcje dyktafonu - cena 438zł (juz z Vat) to chyba najważniejsze co należało wymienić... przykłady zdjęć zrobionych przez mojego kumpla: Foto1 Foto2 Foto3 Foto4 Foto5 Foto6 Foto7 Foto8 to chyba wszystko co odemnie :wink: ps. niewyraźność niekórych zdjęc wynika z tego, że mój kumpel dopiero uczy się aparatu i robić nim zdjecia... zresztą za taką cenę nie mozna zbyt wiele wymagać? :) No w porównaniu z webcamami to o niebo lepsze. :P Tak ogólnie to qmpel zadowolony jest z zakupu :?: Mógł by zrobić jeszcze kilka fotek jakiegoś przedmiotu z bliska ( np. jedna w dzień a druga z użyciem lampy błyskowej ), i nakręcić kilkusekundowy film :?: THX za re & foty 8) PS: One nie były robione w max rozdziałce :?: 8O ad. ps.. były robione w 1280x1024, ale ja je troche zmniejszyłem na swoje potrzeby... ad. twoja proźba to będzie ciężko, poniewaz nie widuje sie z tym kumplem na codzień, a na dodatek niedługo wyjeżdżam i nie mam za bardzo czasu... No ok i tak sie juz chyba zdecydowałem na to :P Masz u mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...