lolsquad Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Witam , nie dawno wyciągnołem kartę graficzną. Chcialem sprawdzić wejście żeby kupić nową do gry. Włozyłem tak jak była przedtem właczyłem komputer i i pojawił się komunikat ide drives instalation error. Nie wiem o co chodzi , komputer nie chodzi mi od 2 dni. Proszę o pomoc szczególną w tej sprawie , gdyż nigdy nie miałem takich problemów i nie mam pojęcia o co kaman. Powtarzam , żeby dobrze wytłumaczyć mi gdyż nie rozumiem to co jest napisane w tej sprawie na innych forach. Pozdrawiam z góry dziękuję :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Obstawiam, że wyciągając kartę ruszyłeś kable od dysku lub napędu i teraz coś nie jest poprawnie wykrywane. Dociśnij wszelkie kable (wtyczki) wewnątrz obudowy. Sprawdź, czy nie są połamane lub przecięte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolsquad Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 sprawdzalem i nic ,prosze o pomoc ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Sprawdź czy: - w złączu 2 jest wpięta taśma. - do 3 wpięte jest zasilanie - oraz jeżeli jest podpięte pod taśmę jedno urządzenie to czy zworka (pole nr.1) jest ustawiona w pozycji Master. Jak ustawić zworki??: Przy dysku twardym opis powinien znajdować się na obudowie (zaznaczone czerwonym kolorem), lub w niektórych przypadkach znajduje się nad zworką: Jeżeli na 1 taśmie masz 2 urządzenia to jedno musi być ustawione na master a drugie na slave. Tak wygląda taśma ATA/ IDE: Złącze na płycie głównej wygląda: Jeżeli wszystko jest podpięte i ustawione prawidłowo to wykonaj to co napisał ULLISSES. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...