labo Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 witam Kupilem uzywane pamieci 2x1024 i w moj komputer zamiast w 2giga pokazuje mi 1,99, natomiast w everscie pokazuje mi 2038. Natomiast w lapku rowniez mam 2 giga pamieci i w moj komputer pokazuje mi normalnie 2 giga, czy to oznacza ze cos jest zwalone z pamieciami? dzieki za pomoc. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Masz grafikę zintegrowaną ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 nie wiem co to za komputer, jaka konfiguracja itd - nie podałeś nic w przyszłosći staraj się podać takie podstawowe informacje. a teraz do sedna problemu - przypuszczam że masz karte graficzną zintegrowaną z płytą, prawdopodobnie płyta na chipsecie intela więc ma ustawione żeby używać ok. 8MB+1MB pamięci operacyjnej na swoje potrzeby więc -> 2048 - (9 do 10MB) = 2038MB i zagadka rozwiązana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
labo Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 tak, mam zintegrowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 No to ona zżera Ci pozostała część ramu... Czyli wszystko jest ok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...