Blackwhite Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Jaki plyn kupic, nie chce zeby zostawial osad i gluty jak to ma miejsce w przypadku Fresera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Jaki plyn kupic, nie chce zeby zostawial osad i gluty jak to ma miejsce w przypadku Fresera. Ja używam PrimoChilla Pure Performance Coolant 32oz (purple) od 3 miesięcy (maj br.) i powiem, że jestem zachwycony. Osadu nie ma, węże (też primochill) wciąż giętkie. Trochę dziwne w tym płynie może być zabarwienie. Jak się dobrze przypatrzeć to widać drobniusieńkie cząstki barwnika. Jednak teraz spuściłem cały płyn (zmiana karty i bloku itp.) i żadnego osadu na częściach nie mam. Jedynie do czego mogę się przyczepić na 100%, a dokładniej w wersji jaką mam bo Primochill w tym względzie oferuje pokaźna gamę produktów, to iż kolor nie jest zbyt intensywny - szczególnie w wężach. Mam zamiar wkrótce spróbować czegoś czarnego to i może będzie z tym lepiej. Co do Thermochilla to miałem styczność tylko z chłodnicami i rezem tej firmy. O płynach, które produkują nie wiem prawie nic. Feser jest totalnie sucks. Też zostały mi po nim w starych rezach osady i to takie, że w czajniku mam mniej kamienia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 feser wcale nie sucks, chodzi o wydajność taki Nanofluid to jeden wielki glut, a tempy lecą w dół 'że ho ho' ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Pytanie zbliżone do tematu, czy węże Primochill są elastyczne jak Tygon albo ClearFlex? Czy przezroczysty ma ładną czystość czy jest mętny albo ma np zabarwienie lekko niebieskie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 feser wcale nie sucks, chodzi o wydajność tylko napisz mi drogi kolega jaką ty masz wydajność na Feserze ? :blink: sam kiedyś testowałem fesera z kilka innymi gotowymi produktami i czystą destylką z barwnikiem MD i temp były wręcz identyczne więc co do wydajności to tu się nie zgadzam,bloki,chłodnica jak najbardziej ale płyn NAHHHHH :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...