Skocz do zawartości
Blackwhite

PrimoChill czy Thermochill?

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki plyn kupic, nie chce zeby zostawial osad i gluty jak to ma miejsce w przypadku Fresera.

Ja używam PrimoChilla Pure Performance Coolant 32oz (purple) od 3 miesięcy (maj br.) i powiem, że jestem zachwycony. Osadu nie ma, węże (też primochill) wciąż giętkie. Trochę dziwne w tym płynie może być zabarwienie. Jak się dobrze przypatrzeć to widać drobniusieńkie cząstki barwnika. Jednak teraz spuściłem cały płyn (zmiana karty i bloku itp.) i żadnego osadu na częściach nie mam. Jedynie do czego mogę się przyczepić na 100%, a dokładniej w wersji jaką mam bo Primochill w tym względzie oferuje pokaźna gamę produktów, to iż kolor nie jest zbyt intensywny - szczególnie w wężach. Mam zamiar wkrótce spróbować czegoś czarnego to i może będzie z tym lepiej.

Co do Thermochilla to miałem styczność tylko z chłodnicami i rezem tej firmy. O płynach, które produkują nie wiem prawie nic.

Feser jest totalnie sucks. Też zostały mi po nim w starych rezach osady i to takie, że w czajniku mam mniej kamienia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

feser wcale nie sucks, chodzi o wydajność

tylko napisz mi drogi kolega jaką ty masz wydajność na Feserze ? :blink:

sam kiedyś testowałem fesera z kilka innymi gotowymi produktami i czystą destylką z barwnikiem MD i temp były wręcz identyczne

więc co do wydajności to tu się nie zgadzam,bloki,chłodnica jak najbardziej ale płyn NAHHHHH :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi