Sexylaska Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Mam taki problem. Od jakiegoś czasu ale nie zawsze pojawia mi się komunikat przy starcie komputera: PRI MASTER HARD DISK: S.M.A.R.T. STATUS BAD, BACKUP AND REPLACE. I dalej żeby wcisnąć F1 to resume. Będę wdzięczna za odpowiedzi co to oznacza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 dysk pada. system smart (automatyczne testowanie dysku przez jego firmware) wykrywa jakiś błąd w dysku i sygnalizuje to. równie dobrze dysk może pochodzić parę lat a może paść jutro. radzę go przetestować softem od seagate, równiaż powermax maxtora jest niezły, najlepszy sofcik do testowania dysków jaki widziałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Mam taki problem. Od jakiegoś czasu ale nie zawsze pojawia mi się komunikat przy starcie komputera: PRI MASTER HARD DISK: S.M.A.R.T. STATUS BAD, BACKUP AND REPLACE. I dalej żeby wcisnąć F1 to resume. Będę wdzięczna za odpowiedzi co to oznacza. wyłącz SMART'a i włącz automatyczne wykrywanie dysku w biosie, powinno pomóc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Zciągnij se stronki seageta program seatools (desktop) http://www.seagate.com/support/seatools/ Po uruchomieniu utworzy Ci dyskietkę startową wraz z programem. Odpal kompa ponownie z flopa i uruchom oprogramowanie. Zapuść dokładny test, drobne błędy powinien naprawić. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sexylaska Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Program Seatools uruchomiony. Test quick przechodzi. Natomiast przy teście extended wyskakuje takie coś: Error: 0x22, Ext Error: 0x00, Drive is defective. Your drive has physical defects. ... i tak dalej, żeby go odłączyć i zanieść do wymiany. Czy to coś poważnego ? Bo na razie komputer chodzi bardzo dobrze. A może stało się tak dlatego, że jest za bardzo podkręcony ?? Nie da się tego jakoś naprawić ?? Mam sporo danych na tym dysku i w dodatku piszę pracę magisterską i nie bardzo mi się widzi odnosić go do sklepu. Poradźcie coś. Dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 zrob sobie jak najszybciej back upa, bo to jest cos bardzo powaznego i w kazdej chwili dysk moze pasc :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sexylaska Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 A jak to zrobić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 przegraj wszystkie najwazniejsze dokumenty na CD (praca magisterka, itp), jak poleca filmy czy mp3 to jakos to przezyjesz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 kurde, a noszę się z zamiarem wymiany mojego caviara na barracudę. może jednak zmienię na maxtora bo jakoś sporo awarii w tych barracudach się zdarza. laks: dysk do wymiany, możesz kupić jakiś mniejszy na czas serwisu lub popytać w serwisie o dysk zastępczy, chociaż wątpię żeby dali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 A może stało się tak dlatego, że jest za bardzo podkręcony ??Nie sądzę bo płyta ma dzielnik 5 i przy 166 PCI masz 33. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 laks: dysk do wymiany, możesz kupić jakiś mniejszy na czas serwisu lub popytać w serwisie o dysk zastępczy, chociaż wątpię żeby dali. Jak dobrze żyje z tym sklepem to mu dadzą.Ja np. kiedyś wszystko kupowałem w jednym sklepie i jak miałem problemy z mobo to mi na czas naprawy pożyczyli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Jeszcze jedno co możesz sprawdzić to podmień kabel IDE do dysku. Błędy mogą wyskakiwać na nich. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 (...) Będę wdzięczna za odpowiedzi co to oznacza. (...) to mu dadzą Nie, żebym się czepiał... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Nie, żebym się czepiałA ja bym dała rodzaj nijaki, bo przy takim opisie konfigu nie rozumieć komunikatu "PRI MASTER HARD DISK: S.M.A.R.T. STATUS BAD, BACKUP AND REPLACE" to wyjątkowe osiągnięcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...