anton86993 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Witam postanowiłem zakupić chłodzenie do procesora C2D E8400 oraz GTX 260. Mam płytę główną ASUS P5Q-E i nei wiem czy nie będe miał problemów z zamontowaniem niektórych schładzaczy ze względu na rozbudowany system chłodzenia płyty. zastanawiałem się nad Noctuą DH-N14 ze względu na znakomite wyniki chłodzenia i komplet dość dobrych wentylatorów. Czytałem, że ona ze względu na swoje rozmairy może nie wejść, gdyż będą ją blokowały pamięci, które są dość wysokie. Tak się stalo, że ja mam OCZ Reaper, więc heatpipy sądość wysoko więc myślę, że moge odpuścić sobie już to chłodzenie. Mój drugi wybór padł na Prolimatech Megahalems rev. B. Jest bardzo wydajne(na poziomie Nuctuy ) tylko nei ma wentyli. Jeśli miałbym zakpić 1 to koszt 50zł, jeśl i2 to już 100zł, więc wychodzi prawie tyle co Noctua. Co do karty graficznej to jestem raczej zdecydowany na Prolimatech MK-13. Jest on bardzo wydajny. Tutaj moje pytanie czy montaż jednego wentylatora by starczył, czy potrzeba aż dwóch. Jeśli tak to jakie one mają być i jak podłączyć aby to karta nimi sterowała? Macie może jakieś inne propozycje. Może najpierw zmienić obudowe a potem się rozglądać za chłodzeniem. Mam jakąś tarą w której panuje okropny ścisk. Co o tym sądzicie. Brać najpierw obudowę czy chłodzenie? Co z przyszłością. Czy te chłodzenie co teraz kupie będą np. za 2 lata pasowały do nowszych płyt. Słyszałem, że Noctua daje za darmo mocowanai do najnowszych płyt(wystarczy paragon zakupu coolera i płyty głównej). Co mam robić. Proszę pomóżcie!! Nikt nie pomoże. Teraz jestem pewien. Biorę chłodzenie. Prolimatech mk-13 i megahalems? Cczy cos innego. Jakie cichi wiatraki do tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Czego ty oczekujesz o 1 w nocy i to w poniedziałek... Obydwa chłodzenia to dobry wybór, jednak należy pamiętać, że megahalems jest dość wysoki i może nie zmieścić się do większości obudów, wentylator nie będzie haczył o pamięci, no chyba, że masz zamiar montować jakiegoś grubasa :P, natomiast MK-13 z wentylatorami może zajmować nawet 5-6 slotów. Co do wentylatorów to może gentle typhoon? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...