dagber Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Mam problem, bo od wczoraj zaczał samoczynnie resetować mi się komputer. Mam abita z wgranym nowym biosem, który obniżył odczyt temperatury o 10C i wynosi ona teraz około 40C, wczoraj doszła do 43C i komputer się zresetował. Strażaka w biosie mam ustawionego na 60C, więc dziwi mnie to. Procek chodzi 200x10,5 synchronicznie z pamięciami, grafika nieruszna. Cooler Falcon rock II. Może ktoś ma pomysł czego to może być wina. Komputer chodził 3 tygodnie bez żadnego problemu. Aha temperatura w obudowie też wzrosła i dochodzi do 34C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Zmień taktowanie pamięci na mniej agresywne, ewentualnie podnieś napięcie dla CPU lub Pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 mój kumpel miał to samo ,zapodał nowe stery do chipsetu i mu śmiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagber Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Nowe to znaczy jaki numer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Nowe znaczy najnowsze ze strony ABIT-a(po za tym kumpel miał takie myki z MSI(też nowo zapodany biosi jeszcze ulepszenia sprzętowe) a nie z ABIT-em,no ale warto spróbować Pozdr Mat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 najczesciej powodem resetow kmpa nagluych sa: systemowo: wlaczona opcja automatycznego resetu przy bledach krytycznych windy (ustawione domyslnie) - wylaczenie - prawy przycisk na moj komputer - i ktoras z zakladek :) ) sprzetowo: Za slaby zasilacz... zwlacza przy podkrecaniu lubi tka dawaqc o sobie znac ze za slaby jest - resetujac kompa w roznych momentach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 No ale to mu sie stalo tak od razu! A jak bez OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagber Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 Podniosłem napięcie na CPU z 1,5 na 1,55 i na pamięciach z 2,6 na 2,7 i jak narazie problemy znikneły. Wszystkim dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...